https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 6 : NFC GÜNEY GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 6 : NFC GÜNEY GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
Altıncı yazımızda, ABD’nin güneydoğusundaki Florida, Louisiana, North Carolina ve Georgia gibi sıcak eyaletlerin olduğu NFC konferansının Güney grubunu inceliyor olacağız.

*** TAMPA BAY BUCCANEERS:
1. TUR, 12. SIRA, 012. DT, VITA VEA, WASHINGTON
2. TUR, 06. SIRA, 038. RB, RONALD JONES, USC
2. TUR, 21. SIRA, 053. CB, M.J. STEWART, NORTH CAROLINA
2. TUR, 31. SIRA, 063. CB, CARLTON DAVIS, AUBURN
3. TUR, 30. SIRA, 094. OT, ALEX CAPPA, HUMBOLDT STATE
4. TUR, 17. SIRA, 117. S, JORDAN WHITEHEAD, PITTSBURGH
5. TUR, 07. SIRA, 144. WR, JUSTIN WATSON, PENN
6. TUR, 28. SIRA, 202. LB, JACK CICHY, WISCONSIN

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, AUSTIN ALLEN, ARKANSAS; QB, RILEY FERGUSON, MEMPHIS; RB, SHAUN WILSON, DUKE; WR, SERGIO BAILEY, EASTERN MICHIGAN; WR, ERVIN PHILIPS, SYRACUSE; TE, DONNIE ERNSBERGER, WESTERN MICHIGAN; TE, TANNER HUDSON, SOUTHERN ARKANSAS; TE, JASON REESE, MISSOURI; OT, COLE BOOZER, TEMPLE; DE, DEMONE HARRIS, BUFFALO; DE, EVAN PERRIZO, MINNESOTA STATE; DE, ANTONIO SIMMONS, GEORGIA TECH; S, GODWIN IGWEBUIKE, NORTHWESTERN; S, JOSH LIDDELL, ARKANSAS; K, TREVOR MOORE, NORTH TEXAS

Tampa Bay Buccaneers’in öncelikli en büyük sorun QB Jameis Winston’ı koruyabilmekti. Koruyabilmeleri için 7. sıradan seçebilecekleri en kaliteli oyuncu olan OG Quenton Nelson bir sıra önce, 6. sırada Indianapolis Colts tarafından seçilince, kendilerinin 7. sırada yapmaları beklenen iki şeyden biri olan takası gerçekleştirdiler: Beş sıra aşağı inerek Buffalo Bills’in 12. sıradaki yerini ve harikulade değerli iki adet ikinci tur hakkını elde ettiler. 12. sırada ise herkesin beklediği üzere Florida’nın öz çocuğu ve Tampa Bay’in ihtiyaç duyduğu öne sürülen Florida State S Derwin James’i değil, DE Vinny Curry, DE Jason Pierre-Paul ve DT Gerald McCoy gibi üç all-star veteranı dörtleyecek bir koca adamı, Washington DT Vita Vea’yı seçtiler.
Birçok NFL otoritesi Tampa Bay’in ilk tur seçimini heba ettiği, ondan sonraki turlarda da çok sönük bir draft geçirdiğini iddia ediyor. Ben ise bu konuda aynı fikirde değilim. 2. tur ilk haklarında seçtikleri USC RB Ronald Jones, son iki sezondur USC takımını hücumda QB Sam Darnold ile beraber taşıyordu. 2017 yılını 1737 yard/20 touchdown ile tamamlayan Jones’un geleceğin en sağlam koşucularından biri olabileceğini, bu yıl belki bir noktadan sonra ve hatta belki de en baştan itibaren as takımda başlayabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ikinci turun sondan bir önceki haklarında, kendileri için üçüncü ve son seçimlerinde seçtikleri Auburn CB Carlton Davis ile muazzam ve birinci tur kalitesinde bir değer kazandıklarını düşünüyorum. Davis, her ne kadar 2017 yılını 36 tackle/1 top çalma gibi düşük rakamlarla tamamlasa da, 185cm/92kg’lik fiziksel gücü ile koşu ve yakalama rotalarını santim santim koruması kendi bölgesine çok fazla pas atılmasını engelliyor. Bu turda en büyük soru işareti ise 45 tackle/2 sack/214 yard dönüş ile oynayan North Carolina CB M.J. Stewart etrafında oluşuyor. İçimden bir his Tampa Bay’in Davis veya Stewart’dan birini Safety (Son Savunma) pozisyonuna kaydırabileceği yönünde. Ve yine tahminim de bu kişinin Stewart olacağı şeklinde. Tampa Bay, herkesin en erken 4. turda seçilmesini beklediği Senior Bowl’un yıldızlarından Humboldt State OT Alex Cappa’yı da 3. turda seçerek ikinci gün seçimlerini tamamladı.
Draftın 3. gününde, 4. turda seçtikleri Pittsburgh S Jordan Whitehead kumaşı itibarıyla geç 1. tur, erken 2. tur oyuncusuydu. Ancak karakter zafiyeti ve kriminal olayları onu 4. tura kadar itti. Whitehead, 2017 yılını 60 tackle/1 top çalma ve hücumda özel tasarım oyunlarda koştuğu 149 yard/1 touchdown ile kapatarak çok yönlülüğünü kanıtladı. 5. turda ise, Buccaneers, Amerikan Şıraynerleri tarafından düzenlenen ve Senior Bowl dahil hiçbir yerde boy gösterme fırsatı elde edememiş alt lig yıldızlarını tanıtan East-West Shrine Game’de oynayan ve bu sezon FCS alt liginde 1000 yard barajını aşan Penn WR Justin Watson’ın kalitesini yüksek bir notla değerlendirip hızlıca kadrolarına kattılar. 6. turda ve bu draftta son seçtikleri oyuncu, savunma hattı ve merkez savunmacı fabrikası olarak anılan Wisconsin takımından, kolej kariyerinin son döneminde sakatlıklarla boğuşan LB Jack Cichy oldu. Cichy, 1,5 yıldır sahaya adım atmasa da, 2016 yılında yarım sezonda yaptığı 60 tackle/1,5 sack ile göz doldurmuştu. Medikal olarak ikna olan Buccaneers, sağlıklı kalmayı başarırsa Cichy ile müthiş bir cevheri kadrosuna katmış olabilir.
Draft edilmemiş oyuncular konusunda da oldukça hızlı davrandılar. 1. tur 7. sırada yerlerini bıraktıkları Buffalo’nun seçtiği Wyoming QB Josh Allen’dan çok daha başarılı kolej kariyerlerine sahip Memphis QB Riley Ferguson ve Arkansas QB Austin Allen ile arka arkaya imzaladılar. Ferguson bu yıl 4257 yard toplam pas attı ve bu alanda üçüncü sırada yer aldı. Ancak sırf biraz “ince” gözüktüğü için draft edilmedi. Allen ise bu yıl sakatlıklarla uğraşsa da, sağlam bir oyun kurucu, oyun lideri ve hatta oyun yöneticisi profili çiziyor. Duke RB Shaun Wilson ise 1697 yard/10 touchdown ile koşan, yakalayan, topu geri döndüren, çok yönlü, üretken ve çok hızlı bir koşucu profili çiziyor. Eğer takımda tutunabilirse, özel takımlarda dönüşçü ve yedek koşuculardan biri olarak kendine sağlam bir yer edinebilir. Büyük bir gaf sonucu draftta seçilmeyen ve 900’er yardlık pas yakalamış iki sağlam yakalayıcı, Eastern Michigan WR Sergio Bailey ve Syracuse WR Ervin Philips ile imzaladılar. Her ikisinin de 53+10 kişilik sezon kadrosuna kalacağını düşünenlerdenim. 431 yard/4 touchdown ile oynayan Western Michigan TE Donnie Ernsberger, 624 yard/6 touchdown ile oynayan Southern Arkansas TE Tanner Hudson ve 134 yard/3 touchdown ile oynayan, daha çok blokçu yönüyle bilinen Missouri TE Jason Reese ile imzaladılar. En büyük eksikleri olan hücum hattı için yine tek bir isim ile, Temple OT Cole Boozer ile imzaladılar. 55 tackle/5 sack ile oynayan Buffalo DE Demone Harris, 49 tackle/12 sack/1 top çalma ile oynayan Minnesota State DE Evan Perizzo ve 31 tackle/5,5 sack ile oynayan Georgia Tech DE Antonio Simmons gibi üç sert ve hızlı köşe savunma hattıyla imzaladılar. Asıl değeri ise son savunmada, draftta seçileceği düşünülen ve 2017’de 50 tackle/1 top çalma ile oynayan Arkansas S Josh Liddell ile, bir aralar ilk iki turda seçilebileceği konuşulan ve 78 tackle/3 top çalma ile oynayan Northwestern S Godwin Igwebuike ile buldular. Igwebuike, kanımca sahip olduğu oyun zekası, hız ve sertlikle, bu draftta seçilmiş-seçilmemiş tüm son savunmalar arasında NFL’e damga vuracak üç ya da dört isimden biridir. Hücum hattı sorunu halen çok açık ve kanayan bir yara olarak durduğu için, bu çok doğru seçimlere ve aksiyonlara rağmen, son puantajımdan 10 puanlık bir kesinti yapmak zorunda kaldım.

Tampa Bay Buccaneers için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

*** NEW ORLEANS SAINTS:
1. TUR, 14. SIRA, 014. DE, MARCUS DAVENPORT, UTSA
3. TUR, 27. SIRA, 091. WR, TRE’QUAN SMITH, CENTRAL FLORIDA
4. TUR, 27. SIRA, 127. OT, RICK LEONARD, FLORIDA STATE
5. TUR, 27. SIRA, 164. S, NATRELL JAMERSON, WISCONSIN
6. TUR, 15. SIRA, 189. CB, KAMRIN MOORE, BOSTON COLLEGE
6. TUR, 27. SIRA, 201. RB, BOSTON SCOTT, LOUISIANA TECH
7. TUR, 27. SIRA, 245. C, WILL CLAPP, LSU

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, J.T. BARRETT, OHIO STATE; WR, KEITH KIRKWOOD, TEMPLE; TE, CAM SERIGNE, WAKE FOREST; TE, DEON YELDER, WESTERN KENTUCKY; OT, JEROMY IRWIN, COLORADO; OT, DAVID KNEVEL, NEBRASKA; OG, DARONTE BOULDIN, OLE MISS; C, CORY HELMS, SOUTH CAROLINA; DT, HENRY MONDEAUX, OREGON; DT, TAYLOR STALLWORTH, SOUTH CAROLINA; LB, COLTON JUMPER, TENNESSEE; CB, LINDEN STEPHENS, CINCINNATI; S, J.T. GRAY, MISSISSIPPI STATE; LS, A.J. HANTAK, EASTERN ILLINOIS

New Orleans Saints’ın, çok çok kaliteli bir kumaşı olan, ama sadece kumaştan ibaret olan, çok çok ham bir yeteneğe sahip UTSA DE Marcus Davenport’u hedeflediler. Buna göre Green Bay Packers’ın 14. sıradaki yeri için, üstelik 1. tur 27. sıra ve birkaç alt tur hakkı yetmezmiş gibi, onlara gelecek yıl 1. tur draft hakkını da ekleyerek takasa girdiler. Virginia Tech LB Tremaine Edmunds ve Florida State S Derwin James gibi takıma eklendikleri anda iş görebilecek oyuncular için bile verecek olsalar, bu sıra için gelecek yıl draft hakkını vermek hem de hiç akıl alır bir iş değil. Nitekim 2017 yılını 55 tackle/8,5 sack/1 top çalma/1 touchdown ile oynayan UTSA DE Marcus Davenport 1. tur 14. sırada seçildi. Artık New Orleans GM Mickey Loomis ve HC Sean Payton bu kararlarının ardında durabilmek için Davenport’u kıskanılacak gerçek bir NFL yıldızı haline getirmek durumundalar.
Draftın ikinci gününde, 2. tur hakkı kalmayan New Orleans Saints’in 3. turda yaptığı Central Florida WR Tre’Quan Smith seçimi New Orleans Saints’in bu draftta yaptığı en doğru seçimdi denebilir. 2. tur içinde seçilmesi öngörüsü olan ve 2017 yılı içinde 1194 yard/14 touchdown ile parlak bir sezon geçiren Tre’Quan Smith’i 3. tur bitmeden seçebilmek büyük bir şans oldu.
Draftın üçüncü gününde, 3. tur seçimlerinin sadece şanstan ibaret olduğunu kanıtlarcasına 4. turda seçtikleri Florida State OT Rick Leonard’ı seçtiler. Leonard’ın draft edilmeyeceği ve serbest transferde imzalayacağı öngörüsü vardı. Onu 4. turda seçmek, Saints’in bu draftta şans ayağına gelmedikçe yaptığı ikinci tuhaf iş olmuş oldu. 5. turda seçtikleri ve 51 tackle/1,5 sack/2 top çalma/1 def. TD/62 dönüş yardı ile 2017 yılını geçiren Wisconsin S Natrell Jamerson ile, 6. turda seçtikleri ve 50 tackle/1 top çalma ile oynayan Boston College CB Kamrin Moore fiziksel olarak sert ve tutarlı oyuncular olsa da, ilk turlardaki fahiş hatalarını örtemedi. 6. turdaki ikinci seçimleri ile okuldaki son sezonunda 1404 yard/9 touchdown ile oynayan Louisiana Tech RB Boston Scott’ı seçtiler. Scott iyi bir tercih sayılabilir ancak, 168cm’lik boyuyla fiziksel kalitenin önde olduğu NFL’de tutunmak için fiziğini çok güçlü tutmak zorunda. 7. turda seçtikleri, drafta gelecek yıl girse ilk iki turda seçilebilme olasılığı olacak olan LSU C Will Clapp ise nadide isabetli tercihlerinden biriydi.
Draftta taraftarlarına saç baş yolduran New Orleans, serbest oyuncular ile imzalarken biraz daha tutarlı davrandı denebilir. Ohio State QB J.T. Barrett ilk büyük kazanımları oldu. 2017’de 3053 pas yard/35 pas touchdown/9 top kaybı ve 798 koşu yard/12 koşu touchdown ile oynayan Barrett, daha düşük performans ile oynadığı geçen yıl drafta katılsa büyük olasılık seçilebilirdi. Oyun kurucu bolluğunda çok geri sıralara düşmüş oldu. Yakalayıcı pozisyonu için sadece 675 yard/7 touchdown ile sezonu tamamlayan dev yakalayıcı 191 cm/100kg’lik Temple WR Keith Kirkwood ile anlaştılar. 556 yard/9 touchdown ile oynayan Wake Forest TE Cam Serigne ve 703 yard/8 touchdown ile oynayan Western Kentucky TE Deon Yelder gibi draftta seçilmesi beklenen hücum silahlarını kadrosuna kattıktan sonra, South Carolina C Cory Helms, Nebraska OT David Knevel, Colorado OT Jeromy Irwin ve Ole Miss OG Daronte Bouldin gibi kaliteli hücum hattı oyuncuları ile imzaladılar. 45 tackle/5 sack ile oynayan Oregon DT Henry Mondeaux, 55 tackle/4,5 sack ile oynayan Tennessee LB Colton Jumper, 65 tackle/1,5 sack/1 top çalma/1 touchdown ile oynayan Mississippi State S J.T. Gray, 51 tackle/1 top çalma ile oynayan Cincinnati CB Linden Stephens ve 30 tackle ile oynayan South Carolina DT Taylor Stallworth gibi savunma oyuncularını kadrolarına katarak, drafta göre nispeten iyi bir draft sonrası serbest oyuncu imzalama dönemi geçirdiler. Barrett, Yelder, Serigne, Helms, Mondeaux, Jumper ve Gray gibi oyuncular draftta seçilse garipsenmeyecek oyunculardı. Felaket bir draft stratejisi izleyen Saints’in notunu nazarımda 5 puan yükselten de bu hamleler oldu.

New Orleans Saints için bu draftta verdiğim not : 70/100, yani

*** CAROLINA PANTHERS:
1. TUR, 24. SIRA, 024. WR, D.J. MOORE, MARYLAND
2. TUR, 23. SIRA, 055. CB, DONTE JACKSON, LSU
3. TUR, 21. SIRA, 085. S, RASHAAN GAULDEN, TENNESSEE
4. TUR, 01. SIRA, 101. TE, IAN THOMAS, INDIANA
4. TUR, 36. SIRA, 136. DE, MARQUIS HAYNES, OLE MISS
5. TUR, 24. SIRA, 161. LB, JERMAINE CARTER JR., MARYLAND
7. TUR, 16. SIRA, 234. LB, ANDRE SMITH, NORTH CAROLINA
7. TUR, 24. SIRA, 242. DT, KENDRICK NORTON, MIAMI (FL)

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, KYLE ALLEN, HOUSTON; RB, REGGIE BONNAFON, LOUISVILLE; OG, KYLE BOSCH, WEST VIRGINIA; OG, TAYLOR HEARN, CLEMSON; OG, BRENDAN MAHON, PENN STATE; DT, TRACY SPRINKLE, OHIO STATE; LB, CHRIS FREY, MICHIGAN STATE

İki yıl öncenin finalisti Carolina Panthers bu draftta ilk önce üç ana ihtiyacı olan yakalayıcı (WR), köşe bek (CB) ve son savunma (S) için oyuncu seçmeliydi ve ilk üç turda bu ihtiyaçları cevaplamayı tercih ederek çok doğru bir iş yapmış oldular.
Draftın 1. tur 24. sırasında Maryland WR D.J. Moore’u Alabama WR Calvin Ridley’den bile önce seçtiler. Bu bir tercih. Kimi takımların 1262 yard/9 touchdown ile oynayan Maryland WR D.J. Moore’u Ridley’den daha üstte notladığı bilgileri sızıyordu. Üstelik nispeten kısa ama çabuk bir yakalayıcı açığı bir süredir Carolina’nın en önemli dertlerindendi.
Draftın ikinci gününde 2. tura kalması bile bir ara imkansız gözüken LSU CB Donte Jackson’da aradıkları bir oyuncuyu daha buldular. Jackson, 2017 yılını 49 tackle/1 sack/1 top çalma ile oynadı ve LSU’dan yetişten tüm savunma bekleri gibi çok geniş bir repertuarı var. 3. turda ise 65 tackle/1 top çalma ile 2017 yılını tamamlayan Tennessee S Rashaan Gaulden’ı seçtiler.
Draftın son gününde ise 5 seçim haklarında da isabetli seçimler yapmayı sürdürdüler. 376 yard/5 touchdown’lık iyi hücum performansı yanında yetenekli bir blokçu olan Indiana TE Ian Thomas’ı seçerek sağlam bir adım daha attılar. 4. turdaki ikinci haklarıyla 45 tackle/7,5 sack ile 2017’de iyi bir performans sergileyen Ole Miss DE Marquis Haynes’i kadrolarına eklediler. 5. turda zaten sağlam olan merkez savunmaya ilk yedeği 90 tackle/3,5 sack ile sezonu tamamlayan Maryland LB Jermaine Carter Jr.’da buldular. Bir başkasını ise 7. turdaki ilk seçimlerinde North Carolina LB Andre Smith’de buldular. Smith, 2017’de diz sakatlığı nedeniyle 2 maçta oynasa da 21 tackle üretmiş, ancak bir önceki yıl olan 2016 sezonunda 113 tackle/1 sack ile harika bir oyun çıkarmıştı. 7. turdaki ikinci hakları ise drafttaki son seçimleri oldu ve 2017’de 26 tackle/2 sack ile oynayan Miami DT Kendrick Norton’ı seçtiler.
Draft tamamlandıktan sonra çok sınırlı bir oyuncu grubuyla anlaştılar. Bir dönem Texas A&M’de harikalar yaratsa da kariyeri hızla düşüşe geçen ve Houston’a transfer olan Houston QB Kyle Allen ile anlaştılar. 722 yard/8 touchdown ile oynayan iri fizikli Louisville RB Reggie Bonnafon’dan tam bek olarak da yararlanabilirler. Draftta seçilmemeleri sürpriz olan deneyimli hücum hattı oyuncuları Clemson OG Taylor Hearn, West Virginia OG Kyle Bosch ve Penn State OG Brendan Mahon ile imzaladılar. 16 tackle ile oynayan Ohio State DT Tracy Sprinkle sıradan bir seçimken, fark yaratan oyuncu olarak 55 tackle/4 sack/1 top çalma ile 2017 sezonunu tamamlayan Michigan State LB Chris Frey ile anlaştılar. Carolina Panthers dertlerine merhem olacak oyuncuları uygun turlarda bularak güçlü kadrosunu sınırlı sayıda oyuncu ile takviye etti.

Carolina Panthers için bu draftta verdiğim not : 80/100, yani

*** ATLANTA FALCONS:
1. TUR, 26. SIRA, 026. WR, CALVIN RIDLEY, ALABAMA
2. TUR, 26. SIRA, 058. CB, ISAIAH OLIVER, COLORADO
3. TUR, 26. SIRA, 090. DT, DEADRIN SENAT, SOUTH FLORIDA
4. TUR, 26. SIRA, 126. RB, ITO SMITH, SOUTHERN MISS
6. TUR, 20. SIRA, 194. WR, RUSSELL GAGE, LSU
6. TUR, 26. SIRA, 200. S, FOYESADE OLUOKUN, YALE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, KURT BENKERT, VIRGINIA; RB, JUSTIN CRAWFORD, WEST VIRGINIA; RB, DEMARIO RICHARD, ARIZONA STATE; RB, MALIK WILLIAMS, LOUISVILLE; FB, DANIEL MARX, STANFORD; FB, LUKE MCNITT, NEBRASKA; WR, CHRISTIAN BLAKE, NORTHERN ILLINOIS; WR, DONTEZ BYRD, TENNESSEE TECH; WR, DETRICH CLARK, COLORADO STATE; WR, DEVIN GRAY, CINCINNATI; WR, LAMAR JORDAN, NEW MEXICO; WR, TAJ WILLIAMS, TCU; TE, TROY MANGEN, OHIO; TE, JAEDEN GRAHAM, YALE; OT, MATT GONO, WESLEY; OG, SALESI UHATAFE, UTAH; C, J.C. HASSENAUER, ALABAMA; DE, MACKENDY CHERIDOR, GEORGIA STATE; DE, JACOB TUIOTI-MARINER, UCLA; DE, ANTHONY WINBUSH, BALL STATE; DT, JON CUNNINGHAM, KENT STATE; LB, EMMANUEL ELLERBEE, RICE; LB, DEWEY JARVIS, BROWN; LB, EMMANUEL SMITH, VANDERBILT; S, SECDRICK COOPER, LOUISIANA TECH; S, CHRIS LAMMONS, SOUTH CAROLINA; S, JASON HALL, TEXAS; K, DAVID MARVIN, GEORGIA

Draftta sadece 6 hakkı bulunan, ancak kadrosunda acil bir as oyuncu eksiği bölge olmayan Atlanta Falcons’ın önceliği, WR Julio Jones, WR Mohamed Sanu ve TE Austin Hooper dışında dördüncü bir yakalayıcıya duyduğu ihtiyaçtı. Zira özellikle Jones ya da Sanu, bazen de ikisi birden sakatlandığında en ağır farkı bu bölgede yaşayan Falcons’ın bu konudaki ihtiyacı çok belirgindi.
Draftın ilk turunda iki yıl öncenin finalisti Carolina Panthers Maryland WR D.J. Moore’u seçince, geçen yılın finalisti Atlanta Falcons kanımca draftın en hazır yakalayıcısı olan Alabama WR Calvin Ridley’i 1. tur 26. sırada tereddüt etmeden seçti. Kolejde esas olarak ağırlıklı olarak koşu oyunu oynamalarına ve QB Jalen Hurts sınırlı bir pasör olmasına rağmen, Ridley Alabama’da 984 yard/5 touchdown ile oynadı ve QB Matt Ryan’ın paslarıyla Falcons’da çok başarılı olma şansına sahip çok disiplinli bir oyuncu.
Draftın ikinci gününde ise, tıpkı yakalayıcı pozisyonunda olduğu gibi, sakatlık vurduğunda en zayıf olan savunma bölgeleri olan köşe bek ve iç savunma hattı oyuncularına ağırlık verdiler. 26 tackle/2 top çalma ile oynayan, ancak sadece bir yedek olan Colorado CB Isaiah Oliver’da gördükleri gelecek çizgisi çoğu analist ile aynı doğrultuda olsa gerek ki 2. tur gibi yüksek bir noktada seçtiler. 3. turda ise 66 tackle/6 sack, sahip olduğu inanılmaz sertlik ve hız ile şu götürmez şekilde o anda tahtadaki en iyi iç savunma hattı oyuncusu olan South Florida DT Deadrin Senat’ı kadrolarına kattılar.
Draftın üçüncü gününde ise, 4. turda küçük fiziğine rağmen 2017 yılında 1903 yard/15 touchdown ile oynayan Southern Miss RB Ito Smith seçtikleri ilk oyuncu oldu. 6. tur ilk haklarında aldıkları LSU WR Russell Gage yarı zamanlı olarak koşucu (RB) olarak da oynayan çok yönlü bir oyuncuydu ve 517 yard/4 toucdown ile oynadı. 6. turdaki ikinci ve drafttaki son haklarında ise Yale S Foyesade Oluokun’u kadrolarına kattılar. Oluokun, sezonu 50 tackle/3 sack/3 top çalma ile oynayarak tamamladı.
Draftın bitiminden hemen sonra draft edilmemiş oyunculardan oluşan adeta küçük çaplı bir orduyla imzaladılar. 3207 yard/25 touchdown ile oynayan Virginia QB Kurt Benkert kanımca draft edilmeyen oyun kurucular arasında üst sıralarda yer alabilecek bir isim. 1099 yard/7 touchdown ile oynayan West Virginia RB Justin Crawford, 1094 yard/12 touchdown ile oynayan Arizona State RB Demario Richard ve 667 yard/4 touchdown ile oynayan 191cm/110kg’lik Louisville RB Malik Williams koşucu bölgesi için aldıkları çok doğru tercihlerdi. Blok özellikleri nedeniyle aldıkları Stanford FB Daniel Marx ve Nebraska FB Luke McNitt’i özel takımlarda da kullanabilirler. 674 yard/4 touchdown ile oynayan Northern Illinois WR Christian Blake, 1039 yard/ 6 touchdown ile oynayan Tennessee Tech WR Dontez Byrd, 971 yard/6 touchdown ile oynayan ve aynı zamanda dönüşçü olarak da kullanılabilecek Colorado State WR Detrich Clark, 539 yard/3 touchdown ile oynayan Cincinnati WR Devin Gray, orijinalde oyun kurucu olan, ancak NFL için yakalayıcıya dönüşen ve 949 yard/5 touchdown ile oynayan New Mexico WR Lamar Jordan ve 2016 yılında 702 yard/5 touchdown ile oynayan, ancak 2017 yılında sakatlık nedeniyle doğru dürüst süre alamayan TCU WR Taj Williams ile anlaştılar. 139 yard/2 touchdown ile oynayan Ohio TE Troy Mangen ve 380 yard/4 touchdown ile oynayan Yale TE Jaeden Graham ile blok yeteneğindeki köşe yakalayıcılar olarak imzaladılar. Hücum hattı için Wesley OT Matt Gono, Utah OG Salesi Uhatafe ve şampiyon Alabama’dan C J.C. Hassenauer’i kadrolarına kattılar. Savunmada 120 tackle/1,5 sack ile oynayan Rice LB Emmanuel Ellerbee, 69 tackle/8 sack/6 top çalma ile oynayan Brown LB Dewey Jarvis, 51 tackle/11,5 sack ile oynayan Ball State DE Anthony Winbush, 52 tackle/7,5 sack ile oynayan UCLA DE Jacob Tuioti-Mariner, 68 tackle/4 top çalma/1 sack ile oynayan Louisiana Tech S Secdrick Cooper, 79 tackle/1 top çalma ile oynayan South Carolina S Chris Lammons, 57 tackle/1,5 sack ile oynayan Vanderbilt LB Emmanuel Smith, 51 tackle/1,5 sack ile oynayan Kent State DT Jon Cunningham, 22 tackle/2 top çalma/1 sack ile oynayan Texas S Jason Hall ve 12 tackle/3 sack ile oynayan Georgia State DE Mackendy Cheridor ile imzaladılar. Georgia’da yedek oturmadan önce Wofford College’da 50 yard üstü birçok alan golü atmış olan ve bunlardan en uzunu ve gösterişlisi 57 yard’dan attığı alan golü olan Georgia K David Marvin’i emektar frikikçi K Matt Bryant’ın acil durum yedeği olmak ve antrenman kadrosunda tutmak üzere kadrolarına kattılar. Atlanta Falcons draftta da, sonrasında da eksik gördüğü bölgeleri güzelce takviye etti.

Carolina Panthers için bu draftta verdiğim not : 85/100, yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular