https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 5 : AFC GÜNEY GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 5 : AFC GÜNEY GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
Beşinci yazımızda, geleceğin en parlak gruplarından gösterilen, Texas, Florida, Indiana ve Tennessee gibi ABD’nin nüfus ve yüzölçümü olarak büyük eyaletlerinin dört takımının mücadele ettiği AFC konferansının Güney grubunu inceliyor olacağız.

*** INDIANAPOLIS COLTS:
1. TUR, 06. SIRA, 006. OG, QUENTON NELSON, NOTRE DAME
2. TUR, 04. SIRA, 036. LB, DARIUS LEONARD, SOUTH CAROLINA STATE
2. TUR, 05. SIRA, 037. OG, BRADEN SMITH, AUBURN
2. TUR, 20. SIRA, 052. DE, KEMOKO TURAY, RUTGERS
2. TUR, 32. SIRA, 064. DE, TYQUAN LEWIS, OHIO STATE
4. TUR, 04. SIRA, 104. RB, NYHEIM HINES, NC STATE
5. TUR, 22. SIRA, 159. WR, DAURICE FOUNTAIN, NORTHERN IOWA
5. TUR, 32. SIRA, 169. RB, JORDAN WILKINS, OLE MISS
6. TUR, 11. SIRA, 185. WR, DEON CAIN, CLEMSON
7. TUR, 03. SIRA, 221. LB, MATTHEW ADAMS, HOUSTON
7. TUR, 17. SIRA, 235. LB, ZAIRE FRANKLIN, SYRACUSE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: WR, STEVE ISHMAEL, SYRACUSE; DT, TOMASI LAULILE, BYU; LB, SKAI MOORE, SOUTH CAROLINA; LB, WILL OSSAI, SAN JOSE STATE; CB, LASHARD DURR, MISSISSIPPI STATE; CB, ROBERT JACKSON, UNLV; CB, HENRE’ TOLIVER, ARKANSAS; S, CHRIS COOPER, STONY BROOK; S, GEORGE ODUM, CENTRAL ARKANSAS; K, MIKE BADGLEY, MIAMI

Indianapolis Colts, New York Jets’e 1. tur 3. sıra hakkını verirken karşılığında 1. tur 6. sıra ve 2 adet 2. tur hakkı aldılar. Tahtayı ve takasları harika kullanarak ve 3. turdaki haklarından vazgeçmelerine rağmen, tam 11 draft hakkına ve 2019 için de ekstra bir 2. tur hakkına kavuştular.
Draft başladıktan ve Cleveland Browns üst sıra haklarını bonkörce harcadığında ve 1. turda sıra Colts’a geldiğinde çok uzun zamandır ihtiyaçları olan hücum hattını güçlendirmeye başladılar. Oyun kurucunun ve koşu oyununun korunması için safkan gardlara ihtiyaçları vardı. Şanslarına 1. tur 6. sırada tahtadaki en iyi oyuncu olan Notre Dame OG Quenton Nelson’ı seçmek gayet yerinde ve çok doğru bir karardı.
Draftın ikinci günü gelip çattığında, 2. turda tam dört hakları vardı. 2. tur 4 ve 5. sırada arka arkaya seçim yapma şanslarını çok iyi değerlendirdiler. 2. tur ilk hakları ile 2017’yi ve kolej kariyerini 114 tackle/8,5 sack/2 top çalma ile kapatan, 40yard’ı 4,5 saniyede koşan, güçlü, hızlı ve teknik South Carolina State LB Darius Leonard’ı aldılar. Bir sonraki haklarında durmadılar ve ilk turda seçtikleri Nelson’ın çaprazı için bir başka safkan gard 188cm/148kg’lik Auburn OG Braden Smith’i kadrolarına eklediler. Colts’un en eksik görülen ikinci bölgesi savunma hattı ve merkez savunma oyuncularının oluşturduğu “Ön Yedili” bölgesiydi. Leonard seçimini yeterli görmediler ve savunma hattını da takviye etmeye devam ettiler. 65 tackle/4 sack ile oynayan Rutgers DE Kemoko Turay ve kariyerinde 112 tackle/23,5 sack ile oynayan Ohio State DE Tyquan Lewis ile gelecek için çok çok parlak bir savunma kurmayı sürdürdüler.
Draftın son gününde, ilk iki turda iki hücum hattı, üç savunma oyuncusu seçildikten, üçüncü tur pas geçildikten ve dört gözle beklenen kaptan QB Andrew Luck ve yedeği QB Jacoby Brissett’in koruması sağlandıktan sonra, sıra nihayet oyun kuruculara yeni silahlar verilmesine geldi. 4. turda aynı zamanda harika bir özel takım oyuncusu ve dönüşçü olan, 2017’de 1868 yard/13 touchdown üreten, küçük ama kıvrak NC State RB Nyheim Hines’ı, 5. tur ikinci haklarında da bir başka koşucuyu, 1252 yard/10 touchdown ile takımını taşıyan, büyük ama dağıtıcı Ole Miss RB Jordan Wilkins’i seçtiler. 5. tur ilk hakları ile de 943 yard/12 touchdown ile oynayan Northern Iowa WR Daurice Fountain’ı ve 6. turda da okul kariyerinde 2040 yard/20 touchdown ile oynayan Clemson WR Deon Cain’i seçtiler. Colts, kendileri için draft kapanışını ikinci turdaki savunmaya ağırlık veren yaklaşımları ile merkez savunmacılar seçerek yaptılar ve 7. tur ilk haklarında 88 tackle/1,5 sack ile oynayan Houston LB Matthew Adams ve ikinci haklarında 85 tackle/1,5 sack ile oynayan Syracuse LB Zaire Franklin’i seçtiler.
Herkesin beklediğinin aksine savunma beki, yani Amerikan futbolu savunma terminolojisi ile “ikinci bölge” (secondary) için hiç kimseyi seçmediler. Bu yüzden Draft notunu 80’den yukarı vermeyi düşünmüyordum. Colts scoutları yine de boş durmamış ve birçok draft edilmemiş oyuncuyu gözlemişler. 3 köşe beki ve 2 son savunma ile toplam 5 savunma beki ile imzaladılar. 120 tackle/4 sack ile oynayan Central Arkansas S George Odum başta olmak üzere, 88 tackle/1 sack/1 top çalma ile oynayan Stony Brook S Chris Cooper, 43 tackle/3 top çalma ile oynayan Arkansas CB Henre’ Toliver, 41 tackle ile oynayan UNLV CB Robert Jackson ve 10 tackle/1 top çalma ile oynayan Mississippi State CB Lashard Durr ile imzalanması harika tercihler olmuş. 93 tackle/2 sack/3 top çalma ile sert bir Konferans olan SEC’de harika bir sezon geçiren South Carolina LB Skai Moore ve 82 tackle/2 sack ile verimli bir oyun çıkaran San Jose State LB Will Ossai ile merkez savunmayı güçlendirdiler. Savunma hattında ise 2017 yılını disiplin ve akademik nedenlerle cezalı geçiren BYU DT Tomasi Laulile ile imzaladılar. Laulile BYU seçmelerinde yer aldı ve 191cm/136kg’lik vücuduna rağmen 40yardı 4,85 sn’de koştu. Yedek olarak oynadığı 2,5 sezonda 46 tackle/6 sack ile verimli bir oyun oynadı. Tek hücum imzalarını ise, bu sezonu 1350 yard/7 touchdown ile kapatan, draftta seçilmemesi benim için hayal kırıklığı olan ve gelecek için güçlü bir ışık aldığım, Syracuse WR Steve Ishmael ile attılar.

Indianapolis Colts için bu draftta verdiğim not : 85/100, yani

*** TENNESSEE TITANS:
1. TUR, 22. SIRA, 022. LB, RASHAAN EVANS, ALABAMA
2. TUR, 09. SIRA, 041. DE, HAROLD LANDRY, BOSTON COLLEGE
5. TUR, 15. SIRA, 152. CB, DANE CRUIKSHANK, ARIZONA
6. TUR, 25. SIRA, 199. QB, LUKE FALK, WASHINGTON STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, LARRY ROSE, NEW MEXICO STATE; RB, AKRUM WADLEY, IOWA; WR, CAMERON BATSON, TEXAS TECH; WR, DEONTAY BURNETT, USC; WR, J.T. LUPER, CENTRAL OKLAHOMA; WR, DEVIN ROSS, COLORADO; WR, JORDAN VEASY, CALIFORNIA; TE, ETHAN WOLF, TENNESSEE; OT, ELIJAH NKANSAH, TOLEDO; OT, AARON STINNIE, JAMES MADISON; C, NICO FALAH, USC; C, TEJAN KOROMA, BYU; DE, ANDREW ANKRAH, JAMES MADISON; DE, MATT DICKERSON, UCLA; DT, MIKE RAMSAY, DUKE; LB, NICK DELUCA, NORTH DAKOTA STATE; LB, SHARIF FINCH, TEMPLE; CB, RICO GAFFORD, WYOMING; CB, RYAN MCKINLEY, MONTANA; S, JOSHUA KALU, NEBRASKA; S, DAMON WEBB, OHIO STATE; P, AUSTIN BARNARD, SAMFORD

Orijinal yedi haklarının üçünde, aynı tur içinde yukarıya tırmanırken, alt turlardan ekstra bir haklarını vererek takasa giren Tennessee Titans, bir haklarını da Kansas City Chiefs ile DE David King’in hakları için elinden çıkardı ve elinde tüm draft boyunca hepi topu dört draft hakları kalmış oldu. Ancak, yıllardır büyük bir yapılanma içinde olan Tennessee Titans’ın savunmada ve QB Marcus Mariota’nın yedeği dışında bariz bir pozisyon eksiği de yoktu. Yaptıkları takaslarda da bu eksikliklere nokta atışlarla hedeflenmiş isimlere yöneldikleri de açıktı.
Draftın ilk gününde Baltimore Ravens’ın Buffalo Bills’den aldıkları hakkı tekrar takasla aldılar ve Tennessee Titans draftın 1. tur 22. sırasında Alabama LB Rashaan Evans’ı seçtiler. 2017 yılında 74 tackle ve 6 sack ile oynayan Evans, şampiyon takımın savunmasını saha içinde yöneten isimdi.
Draftın ikinci gününde bu kez Oakland Raiders’ın ikinci tur hakkı karşılığında kendi ikinci ve üçüncü tur haklarını veren Titans, 2. turda Boston College DE Harold Landry’i seçti. Landry ilk turda gitmesi beklenen isimlerden biri olsa da, birçok takımın notunun ikinci tur oyuncusu olduğu biliniyordu. Kendi haklarına 16 seçim varken araya girerek nokta atışla 2017 yılında sadece 9 maçta 38 tackle/5 sack ile oynayan Landry’i almaları kabul edilebilir bir takas.
Dratfın üçüncü gününde ise bu kez beşinci ve altıncı tur hakları karşılığında Baltimore Ravens’ı beşinci tur hakkını alarak 5. turda Arizona CB Dane Cruikshank’i seçti. 185cm/93kg’lik dev köşe bek Cruikshank, 2017 yılını 75 tackle/3 top çalma/1,5 sack ile tamamlamıştı. Altıncı turda nihayet kendi haklarıyla son seçimlerini yaparak draftı tamamladılar ve Washington State QB Luke Falk’ı seçtiler. Tennessee Titans bir başka PAC-12 kolej konferansı kökenli oyuncuyu QB Marcus Mariota’nın yedeği yaparak doğru bir iş yapmasının yanı sıra, 3593 yard/30 touchdown ile sezonu kapatan Falk yetenekleri işlenebilecek, geleceği parlak bir oyuncu profili çiziyor. Son sezon istatistiklerinin düşme nedeni, Washington State kenar yönetiminin o mezun olduktan sonra yerini alacak olan yedeği Tyler Hilinski’ye bolca süre vermek istemeleriydi.
Draft tamamlandıktan sonra özellikle koşucu, yakalayıcı ve hücum hattı gibi hücum bölgelerine bol bol takviye yaptılar; savunmayı da hiç ihmal etmediler. 2017 sezonunu 1539 yard/12 touchdown ile geçiren çift yönlü (koşucu/yakalayıcı) oyuncu 180cm/88kg’lik New Mexico State RB Larry Rose ve yine aynı boya, aynı kiloya ve aynı oyun özelliklerine sahip, 1733 yard/13 touchdown ile oynayan Iowa RB Akrum Wadley draft sonrası gerçek birer kazanım oldular. 924 yard/5 touchdown ile oynayan Texas Tech WR Cameron Batson, draftın son günü bile seçilmemiş olmasını yadırgadığım, 2017’de 1114 yard/9 touchdown ile oynayan USC WR Deontay Burnett, 1623 yard/13 touchdown ile sezonu kapayan Central Oklahoma WR J.T. Luper, 529 yard/2 touchdown ile oynayan Colorado WR Devin Ross, 491 yard/6 touchdown ile oynayan California WR Jordan Veasy ve 246 yard/3 touchdown ile oynayan Tennessee TE Ethan Wolf ile anlaştılar. Hücum hattı için ise Toledo OT Elijah Nkansah, James Madison OT Aaron Stinnie, USC C Nico Falah ve BYU C Tejan Koroma’yı kadrolarına kattılar. 70 tackle/5,5 sack/4 top çalma ile oynayan North Dakota State LB Nick DeLuca, 61 tackle/6 top çalma/1 touchdown ile oynayan Ohio State S Damon Webb, 55 tackle/8,5 sack ile oynayan Temple LB Sharif Finch, 54 tackle/8,5 sack/2 top çalma ile oynayan James Madison DE Andrew Ankrah, 43 tackle/4 top çalma/1 touchdown ile oynayan Wyoming CB Rico Gafford, 47 tackle/2 top çalma ile oynayan Nebraska S Joshua Kalu, 48 tackle/2 top çalma ile oynayan Montana CB Ryan McKinley, 43 tackle/5,5 sack ile oynayan Duke DT Mike Ramsay ve 21 tackle ile oynayan UCLA DE Matt Dickerson ile imzaladılar. Son olarak özel takımlar için degajcı Samford P Austin Barnard ile anlaştılar. Haklarını azaltma pahasına kalitesi ve kalibresi yüksek dört oyuncu kattılar.

Tennessee Titans için bu draftta verdiğim not : 80/100, yani

*** JACKSONVILLE JAGUARS:
1. TUR, 29. SIRA, 029. DT, TAVEN BRYAN, FLORIDA
2. TUR, 29. SIRA, 061. WR, D.J. CHARK, LSU
3. TUR, 29. SIRA, 093. S, RONNIE HARRISON, ALABAMA
4. TUR, 29. SIRA, 129. OT, WILL RICHARDSON, NC STATE
6. TUR, 29. SIRA, 203. QB, TANNER LEE, NEBRASKA
7. TUR, 12. SIRA, 230. LB, LEON JACOBS, WISCONSIN
7. TUR, 29. SIRA, 247. P, LOGAN COOKE, MISSISSIPPI STATE
DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: WR, ALLEN LAZARD, IOWA STATE; WR, DORREN MILLER, CARSON-NEWMAN; OG, TONY ADAMS, NC STATE; OG, K.C. MCDERMOTT, MIAMI; DE, DARIUS JACKSON, JACKSONVILLE STATE; DT, MIKE HUGHES, UNLV; DT, LYNDON JOHNSON, CINCINNATI; LB, REGGIE HUNTER, NORTH CAROLINA CENTRAL; LB, ANDREW MOTUAPUAKA, VIRGINIA TECH; CB, DEE DELANEY, MIAMI; CB, TRE HERNDON, VANDERBILT; CB, QUENTON MEEKS, STANFORD; S, C.J. REAVIS, MARSHALL

Bir yandan hücumu bir çıtayı aşarken, savunması geçtiğimiz yıllarda yapılan draftlarla fersah fersah ileri giden geleceğin en büyük şampiyonluk adaylarından Jacksonville Jaguars, savunmasını muazzam hale getirmeye, hücumunu ise tuğla tuğla örmeye devam etti. Draft öncesi takasta aldıkları, belki de geleceğin Hall of Fame oyuncusu DT Marcell Dareus’u alırken verdikleri 5. tur hakkı ve DE Chris Smith’i Cincinnati Bengals’e gönderirken aldıkları 7. tur hakkı dışında draft içinde hiçbir takasa girmeden sırası geldiğinde istedikleri oyuncuyu alarak draftı sürdürdüler.
Draftın ilk turunda 1. tur 29. sırada Florida DT Taven Bryan’ı seçtiler. 2017 yılında 40 tackle/4 sack ile oynayan Bryan saflığında bir cevheri 29. sırada kadrosuna katabilmek büyük bir değer ifade ediyor.
Draftın ikinci gününde, benim bireysel olarak 193cm/90kg’lik dev fiziğiyle ve atletizm yeteneğiyle çok özel bulduğum oyunculardan ve 2017 yılında 1139 yard/6 touchdown ile oynayan LSU WR D.J. Chark’ı 2. turda seçtiler. Yetmedi, üçüncü kurşunla da benim kişisel favorilerimden Alabama S Ronnie Harrison’ı 3. turda seçerek turnayı üçüncü kez gözünden vurdular. 2017 yılında 74 tackle/3 top çalma/2,5 sack ile oynayan Harrison, AFC Güney grubunda rakibi olacak Alabama LB Rashaan Evans ile birlikte şampiyon Alabama Üniversitesinin savunmasını yönetti. 191cm/97kg’lik Harrison’ın ilk turda, en kötü olasılıkla ikinci tur başında seçilmesini bekliyordum. Draftta seçilmeyerek Washington Redskins ile imzalayan Virginia S Quin Blanding ve onunla birlikte Alabama S Ronnie Harrison iri yarı hibrit son/merkez savunma oyuncuları olarak kanımca NFL savunma anlayışının geleceği durumundalar.
Draftın üçüncü gününde, 4. turda seçtikleri NC State OT Will Richardson’ın saha dışı problemleri olsa da, ilk iki tur kalitesinde bir oyuncuydu ve yine seçtikleri turdan daha fazla değeri buldular. 6. turda 3143 yard/23 touchdown ile oynayan Nebraska QB Tanner Lee’yi yetiştirmek üzere kadrolarına eklediler. 7. tur ilk seçimlerinde 60 tackle/3,5 sack/3 top çalma/1 touchdown ile oynayan Wisconsin LB Leon Jacobs’ı aldılar. Drafttaki son seçimlerinde ise Mississippi State’in dört yıllık istikrarlı degajcısı P Logan Cooke’u tek belirgin eksik bölgeleri olan özel takımlardaki degajcı rolü için kadrolarına kattılar.
Draftın tamamlanmasının ardından Jaguars, seçilmemiş çaylak oyuncularda da kadrolarına deneme amaçlı yerinde eklemeler yaptılar. 941 yard/10 touchdown ile oynayan Iowa State WR Allen Lazard ve 868 yard/6 touchdown ile oynayan Carson-Newman WR Dorren Miller ile anlaştıktan sonra, hücum hattı için NC State OG Tony Adams ve Miami OG K.C. McDermott’ı kadrolarına kattılar. 2017 yılında 92 tackle/3,5 sack/1 top çalma ile oynayan Virginia Tech LB Andrew Motuapuaka, 85 tackle/2 sack/1 top çalma ile oynayan North Carolina Central LB Reggie Hunter, 55 tackle/7 sack/3 top çalma ile oynayan Jacksonville State DE Darius Jackson, 65 tackle/2 top çalma ile oynayan Stanford CB Quenton Meeks, 63 tackle/1 top çalma ile oynayan Marshall S C.J. Reavis, 53 tackle/2 sack ile oynayan UNLV DT Mike Hughes, 39 tackle/1 top çalma ile oynayan Miami CB Dee Delaney, 29 tackle/1 sack ile oynayan Vanderbilt CB Tre Herndon ve 19 tackle/2 sack ile oynayan Cincinnati DT Lyndon Johnson ile imzaladılar. Jacksonville Jaguars draftta tahtada kalan, ama büyük gaf sonucu kalan en iyi oyuncuları kadrosuna katmayı başardı ve zaten dört dörtlük olan kadrosunun kalitesini bir tık daha yukarı taşıdı.

Jacksonville Jaguars için bu draftta verdiğim not : 100/100, yani

*** HOUSTON TEXANS:
3. TUR, 04. SIRA, 068. S, JUSTIN REID, STANFORD
3. TUR, 16. SIRA, 080. OT, MARTINAS RANKIN, MISSISSIPPI STATE
3. TUR, 34. SIRA, 098. TE, JORDAN AKINS, CENTRAL FLORIDA
4. TUR, 03. SIRA, 103. WR, KEKE COUTEE, TEXAS TECH
6. TUR, 03. SIRA, 177. DE, DUKE EJIOFOR, WAKE FOREST
6. TUR, 37. SIRA, 211. TE, JORDAN THOMAS, MISSISSIPPI STATE
6. TUR, 40. SIRA, 214. LB, PETER KALAMBAYI, STANFORD
7. TUR, 04. SIRA, 222. CB, JERMAINE KELLY, SAN JOSE STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, LAVON COLEMAN, WASHINGTON; RB, TERRY SWANSON, TOLEDO; WR, VYNCINT SMITH, LIMESTONE; WR, JESTER WEAH, PITTSBURGH; OT, ANTHONY COYLE, FORDHAM; OT, JARYD JONES-SMITH, PITTSBURGH; OT, K.J. MALONE, LSU; DE, KIANTE ANDERSON, EAST CAROLINA; DE, DAVIN BELLAMY, GEORGIA; DE, MASON GENTRY, SMU; DE, JALEN WILKERSON, FLORIDA STATE; DT, KINGSLEY OPARA, MARYLAND; CB, ANDRE CHACHERE, SAN JOSE STATE; S, SHAWN BOONE, NC STATE; P, TREVOR DANIEL, TENNESSEE; LS, DREW VAN MAANEN, WYOMING

2017’de yüksek kontratlı oyun kurucuları QB Brock Osweiler’i Cleveland Browns’a göndermelerini sağlayan takasta ikinci tur haklarını ve yine 2017 draftında 1. turda üst sırada QB DeShaun Watson’ı aldığı hak için o drafttaki 1. tur hakkına bu draftta 4. sıraya tekabül eden draft haklarını yine Cleveland Browns’a gönderdikleri takaslarla ilk iki turda Houston Texans hiç seçim yapamadılar.
Draftın ikinci gününün ikinci yarısında, yani üçüncü turda üç hakları vardı. 3. tur ilk seçimlerinde Jacksonville Jaguars’ın aldığı S Ronnie Harrison’dan önce tahtadaki en iyi oyuncu olan Stanford S Justin Reid’i seçerek sanki ilk turda bir hakları varmış tadında bir seçim yapmış oldular. Reid, 2017’de 99 tackle/5 top çalma/1 sack ile oynadı ve Stanford’da Harrison Phillips ve Bobby Okereke ile beraber okul takımının savunmayı sırtladı. 3. tur ikinci seçim haklarını yine bir dönem ilk turda seçilmesi mümkün gözüken, en kötü ihtimal ikinci turda seçilmeye aday gösterilen Mississippi State OT Martinas Rankin’i kadrolarına kattılar. 3. tur üçüncü haklarında ise 515 yard/4 touchdown ile takımının oyun planında önemli yer tutan Central Florida TE Jordan Akins’i seçtiler.
Draft üçüncü gününe 4. tur 3. sırada seçtikleri 1759 yard/11 touchdown ile oynayan Texas Tech WR Keke Coutee’nin isminin tahtadan çok önce kalkmamış olması şansını harika değerlendirdiler. 5. turda hakkı olmayan Texans’ın 6. turda yine üç hakları vardı. 6. tura 2017 yılında 43 tackle/6,5 sack ile oynayan Wake Forest DE Duke Ejiofor’u seçerek başladılar. 6. tur ikinci haklarında 196cm/127kg’lik kalın fiziği, blokçu ve sert oyunuyla tanınmasına rağmen 263 yard/3 touchdown ile oynayan Mississippi State TE Jordan Thomas’ı seçtiler. 6. tur üçüncü seçimlerini 61 tackle/4 sack ile oynayan Stanford LB Peter Kalambayi’den yana kullandılar. Drafttaki son seçimlerini 7. ve son turda 53 tackle/1 top çalma/1 touchdown ile oynayan San Jose State CB Jermaine Kelly’i seçerek draftı tamamladılar.
Draftta sahip oldukları alt sıra haklarıyla çok başarılı seçimler yapan Texans drafttan sonra da oyuncu seçimlerinde isabet kaydetmeyi sürdürdü. Jay Prosch’a yedek olabilecek kalınlıkta ve tam bek de oynayabilen, 562 yard/7 touchdown ile oynayan Washington RB Lavon Coleman ile anlaşmaları çok yerindeydi. 1557 yard/14 touchdown ile oynayan Toledo RB Terry Swanson’ın draftın dışında serbest olarak imzalanabilecek olması avantajını iyi değerlendirdiler. 851 yard/3 touchdown ile oynayan Limestone WR Vyncint Smith ve 700 yard/4 touchdown ile oynayan Pittsburgh WR Jester Weah ile imzaladılar. Fordham OT Anthony Coyle, Pittsburgh OT Jaryd Jones-Smith ve LSU OT K.J. Malone’u kadrolarına kattılar. 63 tackle/3 sack/3 top çalma/1 touchdown ile oynayan NC State S Shawn Boone, 46 tackle/1 top çalma ile oynayan San Jose State CB Andre Chachere, 35 tackle/4,5 sack ile oynayan East Carolina DE Kiante Anderson, 34 tackle/5 sack ile oynayan Georgia DE Davin Bellamy, 31 tackle/2 sack ile oynayan SMU DE Mason Gentry, 26 tackle/1 sack ile oynayan Maryland DT Kingsley Opara ve 19 tackle/0,5 sack ile oynayan Florida State DE Jalen Wilkerson ile anlaştılar. Tennessee P Trevor Daniel ve tam bek de oynayabilen Wyoming LS Drew Van Maanen ile imzalayarak özel takımları da takviye etmiş oldular. Drafttaki sınırlı güçlerini harika seçimler ile kullanan Houston Texans, başarılı bir draft ve draft sonrası süreci geçirdiler.

Houston Texans için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular