https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2017 ALL-STAR’A DOĞRU (DOĞU’NUN MUHTEMEL ADAYLARI)

Okunması Gerekenler

NBA’de heyecan pek durmak bilmiyor ve sıra yavaş yavaş yine en keyifli mevhumlardan birine, All-Star’a geliyor. Hatırlayacağımız üzere, Charlotte’a gerçekleşmesi planlanan All-Star 2017, şehirdeki ırkçı eylemler sebebiyle NBA yönetimi tarafından New Orleans’a taşınmıştı. Yine jazz ve blues eşliğinde şovlar görmemiz kaçınılmaz, ki umarım buna kimsenin de bir itirazı yoktur (neticede Arianna Grande seyretmekten iyidir… Yoksa, değil midir?).

Bu yıl inanılması öylesine güç bir sezon seyrediyoruz ki, All-Star namzetlerini belirlemek de hiç kolay değil. İşte karşınızda, 2017 All-Star maçı için liyakate dayanarak naçizane belirlediğim Doğu Karması adayları:

 

İsim Pozisyon Takım Bu Yazı Yazılırkenki Derecesi Bu Yazı Yazılırkenki Ortalamaları Yorum
Kyle Lowrykyle lowry ile ilgili görsel sonucu G Toronto Raptors  18-8 37.2dk, 21.4s, 4.7r, 7.3a, 1.4tç, 0.3b, 2.8tk Üçlüklerini çok geliştirdi ve takımının en büyük açığını kapadı (%45 üçlük). Ayrıca savunması ve olgunluğuyla her geçen gün değerini arttırıyor. Takımını da gerçekten iyi idare ediyor. Toronto’nun konumu sebebiyle (henüz yenemedikleri) Cleveland’dan Kyrie Irving’i değil, onu ilk 5’e layık gördüm.

 

DeMar DeRozanderozan ile ilgili görsel sonucu G Toronto Raptors  18-8  35.6dk, 28.3s, 5.2r, 4.2a, 1.2tç, 0.1b, 2.7tk Değişime meydan okuyup galip gelmek, her babayiğidin harcı değildir. DDR, orta-uzak mesafeci skorerliğinin ve penetrelerinin verimini ve yüzdesini, tercih kalitesinden, takım oyunundan veya savunmasından ödün vermeden o kadar yükseltti ki, artık herkes ona başka bir saygıyla yaklaşıyor (%48 fg). All-Star olması kaçınılmaz…

 

Jimmy Butlerjimmy butler ile ilgili görsel sonucu F Chicago Bulls  13-13 36.3dk, 24.8s, 6.7r, 4.2a, 1.7tç, 0.3b, 2.1tk Chicago, çok iyi bir yüzde veya form tutturmuş değil. Butler da istatistiksel açıdan kariyer senesini yaşamıyor belki; fakat sezon öncesinde Bulls’un o kadar kötü olacağını düşünüyorduk ki, Butler’ın itidali ve sahanın her iki yönünde dominant olup güven sağlaması, onu All-Star yarışında Giante ve Paul George gibi isimlerden evlâ kılıyor.

 

LeBron Jameslebron ile ilgili görsel sonucu F Cleveland Cavaliers  19-6  36.8dk, 25s, 7.6r, 9a, 1.4tç, 0.5b, 4tk Şu an, NBA onun hükümdarlığında ve hükümranlığını bu yıl daha da pekiştirdi (şampiyonluk yaramış; Kral rehavet değil, yükseliş içinde). Oyuna o kadar akıllıca ve gerektiği yerde hükmediyor ki, sadece en gerekli yerlerde devreye girerek bile istatistiklerini muhafaza ediyor, üstüne bir de kariyerinin en iyi asist ortalamasına erişiyor. Kral son 3 senede öyle bir düzeye erişti ki, artık tüm iltifatlarını hak ediyor ve aktif dinlendiği normal sezonda bile her maç bizleri zekası, etkililiği ve olgunluğuyla kendine hayran bırakıyor. All-Star’da onu görmemek düşünülemez…

 

Hassan Whiteside C Miami Heat  9-18  33.2dk, 17.4s, 14.7r, 0.7a, 0.8tç, 2.3b, 2tk İşin doğrusu, bu tercihim tamamen eski All-Star seçimine duyduğum pozisyon saygısından ötürü. Ben 3 ön alan oyuncusu değil, 2 forvet 1 pivot seçme taraftarıyım halen, ve sadece Doğu’nun değil, tüm NBA’in ribaunt ve double-double kralı ve blok canavarı H-White’tan daha gözde, daha formda bir pivot görünmediği için (Miami dibe demir atmasına karşın) onu Doğu yakasında gönül rahatlığıyla ilk 5’e layık görüyorum.

 

Kyrie Irvingkyrie ile ilgili görsel sonucu G Cleveland Cavaliers  19-6  34.2dk, 23.8s, 3.1r, 5a, 0.7tç, 0.2b, 2.5tk Oylamada muhtemelen Lowry’yi geçerek ilk 5’e o kurulacaktır. Fakat oyun kuruculuktan ziyade tamamlayıcı/ana bitirici rolleri arasında mekik dokuduğu için Uncle Drew’un asist rakamları iç açıcı değil. Öte yandan, skorer kimliğini çok geliştirdi ve geçen yılki Finallerde kavuştuğu özgüveniyle oyunun gidişatını bir anda değiştirebiliyor. All-Star’a tamamen layık.

 

Kemba Walkerkemba walker ile ilgili görsel sonucu G Charlotte Hornets  15-13  33.2dk, 22.4s, 3.8r, 5.3a, 1.4tç, 0.3b, 2.1tk Geçtiğimiz yıl Isaiah Thomas’ın seçilmesi sebebiyle, bir maçta 52 sayı atmayı bile başaran, Charlotte’ın tek hakiminin epeyce hakkı yenmişti. Bu yıl istatistikleri ve takımının konumu yine parlak, ve oyuna etkisi daha da arttığı için, IT’deki düşüşü de hesaba katarak, All-Star’a seçilmeli diye düşünüyorum. All-Star Charlotte’tan alınmasaydı yeri zaten garantiydi, ama şimdi herkes elini taşın altına koymalı…

 

Kevin Loveİlgili resim F Cleveland Cavaliers  19-6  32.2dk, 22.3s, 10.7r, 1.8a, 1.1tç, 0.5b, 2tk 2 yıldır kendisinden beklenen oyunu nihayet sergilemeye başladı ve Big-3 hakiki anlamda oluştu. Love, geçtiğimiz yıl Finallerin son 2 maçında tüm hatalarını telafi ettikten sonra, bu yıla çok daha agresif ve gerçek bir yıldız gibi girdi. Minnesota’da oynadığı gibi oynuyor en sonunda; hem de Kyrie ve LeBron’ın yanında 3. Adam konumunda olmasına rağmen. Ödülü de All-Star’a seçilmek olmalı…

 

Paul George*/paul george ile ilgili görsel sonucu

Giannis Antetokounmpoantetokounmpo ile ilgili görsel sonucu

F

Indiana Pacers/

Milwaukee Bucks

 14-14/

13-12

Aslında gönlüm, bu yıl gelişimini ayyuka çıkartıp triple-double’lara, hatta quadruple-double’vari oyunlar sergilemeye başlayan Giante’den yana, fakat takımının derecesi kadar Milwaukee’nin küçük bir market olması da onun oy potansiyelini düşürebilir. Bu konularda Paul George daha avantajlı. George ve Pacers bu yıl All-Star’ı pek hak etmese bile, ABD’lilerin istatistik sevdası ve kötüye kötü diyememesi yüzünden yine alışılmış usullerde PG All-Star seçilebilir.

 

Kristaps Porzingis/

Carmelo Anthonyporzingis melo ile ilgili görsel sonucu

F New York Knicks  14-13  34.6 dk, 20.1s, 7.6r, 1.3a, 0.7tç, 1.8b, 1.4tk/

34.2dk, 22.3s, 6r, 2.8a, 1tç, 0.4b, 1.9tk

Esasen öteden beri, takım ne denli virane halde olursa olsun, New York’un oy gücü Melo’yu All-Star’a otomatikman taşıyordu. Fakat artık o oyların akacağı daha heyecan verici bir isimleri daha var: Porzin’god’. Takım da nihayet özlenen günlere dönmüşken New York muhakkak ki bu isimlerden en az birisini oylarıyla buralara taşıyacaktır, hatta ilk 5’e de yerleştirecektir. Fakat gönlüm, Porzingis’in ilk All-Star maçına yedeklerde başlaması ve Melo’nun All-Star seçilememesinden yana.

 

Andre Drummond/andre drummond ile ilgili görsel sonucu

Dwight Howarddrummond dwight howard atlanta ile ilgili görsel sonucu

C

Detroit Pistons/

Atlanta Hawks

14-15/

13-14

 29.9dk, 14.2s, 13.7r, 1.1a, 1.6tç, 1.1b, 2tk/

29.2dk, 14.2s, 13r, 1.2a, 1tç, 1.5b, 2.5tk

Doğu’nun 2 yıldır en gözde pivotu Drummond, bu sezona, Reggie Jackson’ın sakatlığı ve forvete dayalı hücum gibi çeşitli sebeplerden dolayı yavaş girdi. Halen daha da tamamen toparlamış değil. Diğer taraftan, Orlando günlerine dönmüş gibi oynayan (%63 fg) fakat takımının savunma istikrarsızlığına çare üretemeyip Atlanta’nın hayal kırıklığı yaratmasına mani olamayan bir Dwight Howard var. Howard’ın kitlesi daha geniştir, Drummond ise koçlar tarafından daha çok sevilir. Şartlar eşit.

 

Isaiah Thomas/isaiah thomas boston ile ilgili görsel sonucu

John Walljohn wall ile ilgili görsel sonucu

G Boston Celtics/

Washington Wizards

 14-12/

11-14

33.4dk, 26s, 2.6r, 6.1a, 0.9tç, 0.1b, 2.2tk/

36.2dk, 24.2s, 4.3r, 9.6a, 2.3tç, 0.6b, 4.4tk

Olmamaları lazım, fakat muhtemelen burada olacaklar. İki ismin de rakamlarında veya oyunlarında kayda değer bir düşüş yok; hatta IT söz konusuyken sayı ortalamasında bir artış bile var. Fakat onların iyi olması, takımlarının galibiyet rakamlarına yansıyamıyor ve hem Celtics hem de Wizards, geçen yılı mumla aratıyor. Eğer ki kişisel rakamlar, takım başarısının önüne geçerse bu oylamada, bu iki isim de buraya kapağı atar.

 

 

Diğer muhtemel adaylar:

Joel Embiid (PHI): The Process, ilk meyvelerini vermeye başladı. Oyuna etkisi rakamlara yansıyan bir oyuncu Embiid. Üstelik, sakatlık riski yüzünden sadece 22.5 dakika sahada tutuluyor ve bazı maçlarda hiç oynatılmıyor. Buna rağmen böylesi canavar ortalamalar yakalaması… Çaylak maçına seçileceği aşikar, fakat Sixers’ın ligin dibinde olmasına rağmen All-Star için de Embiid’in adı geçerse şaşmayalım. Bundan sonraki kariyerinin sakatlıklardan uzak olması dileğiyle..

Myles Turner (IND): Beklenen patlamayı zamana yaymış gibi görünüyor; üstelik takımda da işler pek yolunda gitmiyor. Henüz ikinci yılındaki bir isimden çok daha fazlasını beklemek zaten haksızlık olur, fakat Doğu’daki pivot sıkıntısı yüzünden, modern kalıplara uygun bu genç uzun, Valanciunas gibilere nazaran All-Star sohbetleri için daha ön planda.

Goran Dragic (MIA): Seçileceği yok ama, insan yazmadan edemiyor. H-White ile birlikte Miami’ye bekçilik eden Sloven guard, bazı açılardan hayatının baharını yaşıyor, doğru. Fakat takım henüz istenen seviyede olmadığı için, komutanlığı pek rağbet ve takdir görmeyebilir.

Serge Ibaka (ORL): Esasında Orlando’ya kattıkları ve geçtiğimiz yıllara nazaran bireysel bir çıkış yakalaması hiç yabana atılır değil. Lakin takımı şu an hiç iyi bir performans sergilemediği için, Ibaka’nın All-Star’a seçilmesi çok çok zor. Yine de, ismini zikretmek, yiğidin hakkını teslim etmek gerek.

Jeff Teague (IND), Dennis Schroder (ATL): Wall ve IT eğer saf dışı kalacaksa, Doğu’da başka elle tutulur guard olmadığı için ibre onlara dönebilir. Fakat bu, gerçekleşmesi neredeyse imkansız bir ihtimal. Zaten onlar da, takımları da bu seviyede değil – ki onların durumu, takımlarınınkini doğru orantıda etkiliyor. Bilmem, anlatabildim mi?

Nicola Batum (CHA), Bradley Beal (WAS): Takımlarının en ufak başarısında bile pay sahibi oldukları için isimlerini buraya yazmak lazım. Üstelik Beal bireysel rekorlarını da kırdı bu sezon. Fakat All-Star, onlar için gerçekçi bir olasılık değil.

Dwayne Wade (CHI): Seyirci romantizmi olmasa da buraya seçilebilecek kadar olgun bir lider gibi oynuyor bu yıl Wade. Ama rakiplerine de artık şans vermesi lazım. Tabi Melo’da olduğu gibi, Wade de seyirci desteğiyle bu yıl yine All-Star seçilebilir…

 

Yazarın diğer yazılarına erişmek için tıklayın

 

mail: efe.ozenc@abcspor.com

twitter: @efe_ozenc

Youtube: Turuncu ve Siyah Kadar Yuvarlak

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular