https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

LOS ANGELES LAKERS 2104/15

Okunması Gerekenler

TAYFUN ERSONMEZLos Angeles Lakers 16 şampiyonlukla NBA liginin Boston Celtics’ten sonra en çok şampiyonluk yaşayan takımı..

Bir çok yıldızın, süperstarın geçtiği takım. Son olarak ligin en önemli oyuncularından biri olan Kobe Bryant’ın takımı diye özetlesek doğrudur.

Tarihi boyunca 16 “Hall of Fame” seçilmiş oyuncu ve koç Los Angeles’te forma giydi. Bunların 4 tanesi baş antrenördür. 4 Lakers’lı Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal ve Kobe Bryant toplam 8 kez NBA En Değerli Oyuncu Ödülü kazanmıştır.

lakers101Lakers, geçen sezonu ligde maalesef çok kötü bir durumda sonuçlandırdılar. Batı konferansını 27 galibiyetle ve 55 mağlubiyetle sondan birinci olarak bitiren takım için bu sene de pek iç açıcı olmayabilir.

Tabii ki geçen sezon bu büyük düşüşün temel sebebi Kobe Bryant’in sakatlığıydı. Lakin eldeki kadronun da yetersizliği ve yönetimsel yaşanan bazı sorunlar bunları beraberinde getirdi.

 Peki bu sezon ne olur?

Kobe sağlıklı dönüyor. Koç değişikliği yapıldı. Bunlar çok güzel ama Lakers gibi bir takım için yeterli mi? Bazı yeni oyuncular aldılar. Ama halen takımda oturmayan bazı şeyler var.

“Dream Team” hayali ile olarak kurulan Dwigth Howard, Pau Gasol, Steve Nash işbirliğinde, sağlıklı bir Kobe ile şampiyonluk gelebilir derken, bazı içsel problemler ve sakatlıklar ile hepsi hayal oldu ve oyuncular dağıldı.

KOBEŞimdi de geçirdiği büyük sakatlık sonrası Kobe’ye verilen ve muhtemelen son kontratının yüksekliği çok tartışılıyor. Gerçi bu süperstar herşeyi hakediyor ama artık Lakers yeni bir yapılanmaya gitmeli.

Bu sezon alınan oyuncular etki edebilir mi ben pek emin değilim. Özellikle gittiği her takımda sorunlarıyla bezdiren, özellikle savunma yapmamasıyla ünlü Carlos Boozer’in alınması bence çok yanlış bir hareket. Utah döneminde oynadığı pozisyonun en iyi oyuncularından biri olan Boozer, Chicago Bulls’da iyice bu noktadan uzak kaldı.

Keza yenetekli ama sorunlu Michael Beasley’nin transfer edilmesinin düşünülmesi bile beni korkutuyor. Özellikle bu sezon diğer takımların çok iyi transferler yaptığı bir dönemde Lakers sönük kaldı.

Koç olarak Cleveland Cavaliers’dan Byron Scott geldi. Oyunculuk döneminde Lakers ile üç kez şampiyonluk yaşayan Scott, başantrenör olarak New Jersey Nets, New Orleans Hornets ve son olarak da Cavaliers’ı çalıştırmıştı.

2008 yılında konferans yarı finallerine çıkardığı New Orleans Hornets’in ile NBA’de yılın koçu ödülüne layık görüldü. Koç mutlaka bu takıma bir hava katacaktır. Umarım eldeki kadroyu da en etkili bir biçimde kullanır.

LosAngeles_Lakers_logoHouston Rockets’tan gelen Jeremy Lin iyi ve takım oyununa alışkın bir oyuncu. Steve Nash’den çok şey öğrenecektir.

Memphis Grizzlies’ten gelen Ed Davis ile sözleşmeleri uzatılan, Nick Young, Ryan Kelly, Jordan Hill, Xavier Henry doğru hamleler.

Ayrıca Draft’tan Julius Randle, Jordan Clarkson takıma katıldı. Tüm bu gelişmeler takım için iyi ama Lakers gibi başarıya odaklı bir takımda ne derece başarı sağlar bilemiyorum.

Steve Nash tabii ki tartışılmayacak bir oyuncu ama artık çare olabilecek bir yaşta değil hele ki yaşadığı sakatlıklar onu çok yıprattı. Daha çok oyuncu yetiştirilmesine katkıda bulunacak.

Bence bu sezon Kobe’nin sağlıklı olmasıyla belki son sıradan playoff’a girebilirler ama o bile zor gözüküyor. Rakipler çok güçlü. Bizleri bir sezon daha vasat bir Lakers bekliyor gibime geliyor.

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

tayfun.ersonmez@abcspor.com

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular