https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

EUROBASKET 2017 8. GÜN SONUÇLARI

Okunması Gerekenler

 

 

 

 

C GRUBU

 

9 Dario Saric (CRO)Çekya 69 – 107 Hırvatistan

Matematiksel olarak bir şeyleri değiştirmeye namzet olan bu maç, kağıt üzerinde de, sahada da tek ihtimale gebeydi: Hırvatlar, Zoric ve Tomas’ı dinlendirdikleri maçta, rakibin en büyük taşıyıcısı Satoransky’yi 1/7 isabet ve 6 asistte tutarak Çekler’e tarihi bir fark attılar. Fırsattan istifade Dragan Bender’i de (28 dk. 10s 6r 4a 2b) turnuvaya iyice ısındıran Hırvatlar’da, Bogdanovic istirahat etmektense 25 sayı ile maçın en skoreri olmayı seçti; Saric 18 sayı 10 ribaunt, Kruslin 11 sayı 5 asist, Ukic 12 sayı 6 asist, Buva 13 sayı 6 ribaunt, Simon 6 sayı 9 ribaunt 6 asist, Ramljak ise 7 sayı 7 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı. Çekler’de Auda’nın 19, Hruban’ın da 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

 

4 Pau Gasol (ESP)Macaristan 64 – 87 İspanya

Klasik bir C grubu maçı daha oynadı İspanya. Sakatlanan Abrines’in turnuvayı kapattığı haberi onları hiç yavaşlatmadı, ve rakibin en büyük silahı Adam Hanga’nın yer almadığı bu karşılaşmayı, 23 sayı farkla güle oynaya kazandılar. İspanya’da öne çıkan isimlerden Pau Gasol 20 sayı 8 ribaunt, Marc Gasol 10 sayı 6 ribaunt, S-Rod 15 sayı 7 asist, Willy Hernangomez 15 sayı 5 ribaunt ile oynarken, Macarlar’da çift hanelere yalnızca iki isim ulaşabildi; Ferencz 17, Vojvoda da 10 sayı ile maçı tamamladı. Bu maçla birlikte Pau Gasol, EuroBasket turnuvası tarihinin gelmiş geçmiş en fazla sayı atan oyuncusunu unvanını, geçtiğimiz turnuvada Nikos Galis’i geçerek bu mertebeye erişen ama bu yılki turnuvaya katılmayan Tony Parker’dan devralmış oldu.

 

8 Dino Radoncic (MNE)Karadağ 86 – 69 Romanya

Turnuvadan elenmesi kesinleşen Romanya, gruplar bitmeden evvel kendi seyircisi önünde en azından bir prestij galibiyeti almaya çalışsa da, en önemli oyuncusu Moldoveanu bu maçta forma giymeyince, galibiyeti daha en baştan rakibine ikram etmiş oldu. Rice ve Todorovic’i dinlendiren Karadağ’da genç yıldız Randoncic nihayet istediği süreleri elde edip maçı 13 sayı 3 ribaunt ile noktalarken, Dubljevic 13 sayı 9 ribaunt, Djurisic 14 sayı 7 ribaunt, Vucevic 11 sayı 6 ribaunt 3 asist 2 blok, Vranjes 10 sayı, Pavlicevic de 9 sayı 6 asist üretti. Romanya’da ise Kuti 18 sayı 4 asist, triple-double yaparak turnuva tarihine geçen Mandache 14 sayı 10 ribaunt 12 asist, Torok 10 sayı, Baciu da 11 sayı 6 ribaunt kaydetti.

Böylelikle C Grubu’nda nihai sıralama şu şekilde oluştu:

1)) İspanya (5/0) 2) Hırvatistan (4/1) 3) Karadağ (3/2) 4) Macaristan (2/3) 5) Çekya (1/4) 6) Romanya (0/6)

 

D GRUBU

 

1 Aleksei Shved (RUS)Rusya 82 – 70 Büyük Britanya

Ruslar için moral, Britanya için ise onur mücadelesi manasını taşıyan maça, 30 sayı 8 asist üreten Shved damgasını vurdu. Baştan sonra her bakımdan Ruslar maça egemen olurken, Shved’in yanı sıra Fridzon 14 sayı, Mozgov 11 sayı 11 ribaunt, Vorontsevich 11 sayı ile maçı tamamladı ve Ruslar tam 12 kez rakipten top çaldı. Galibiyet alamadan elenen Britanya’da ise Olaseni 19 sayı 9 ribaunt 4 asist, Dan Clark 21 sayı (4/4 üçlük), Murray de 10 sayı kaydetti.

 

51 Boban Marjanovic (SRB)Belçika 54 – 74 Sırbistan

Baştan sonra Sırbistan kontrolünde ve rekabetten uzak geçen maçta, Bogdanovic bir son saniye üçlüğü ile Fenerbahçe’nin stadına veda etmiş oldu. 22 sayı 7 ribaunt üreten Marjanovic maça hükmederken, Bogdanovic 15 sayı 9 asist, Macvan 10 sayı 4 ribaunt 3 asist, Kuzmic 7 sayı 4 ribaunt, Stimac 5 sayı 6 ribaunt, Micic 9 ribaunt 3 asist, Lucic 8 sayı, Fenerbahçe Doğuş’un yeni transferi Guduric ise 6 sayı ile ön plana çıktı. Hücumda vasatı aşamayan Belçika ise takım halinde %28 saha içi, %30 üç sayı isabetinde kalırken, Lecomte 12, Hervelle de 10 sayı ile çift hanelere erişen iki yegâne isim oldu.

 

6 Kristaps Porzingis (LAT)Letonya 89 – 79 Türkiye

Günün tek çekişmeli müsabakasında, Sırbistan ve Rusya maçlarında olan bitenin neredeyse karbon kopyası yaşandı. Bu defa Letonya hızlı hücumlarda adam paylaşamama sendromumuzu ikili oyunları, motion offense kurguları ve seri pasları ile Porzingis üzerinden cezalandırdı; üstelik 3. periyotta Porzingis takımdan ayrı olarak tek başına da skora hükmetti. Yetmezmiş gibi, Sırbistan maçını devasa hatalarla takımına kaybettiren 35’lik veteran Janis Blums (çoğu imkansız atışlar üzerinden gelen) 17 sayı üretip resmen kariyer maçını oynadı. Sonlarda Timma’nın faul problemi yaşaması ile beraber oyuna giren Peiners de 8 sayı 5 ribaunt 4 asistle ikinci bir X-Faktör vakası yaşattı bize. Maçı Porzingis 28 sayı 7 ribaunt 2 top çalma 3 blok 4 faul ile tamamlarken, 5 faulle oyun dışı kalan Timma 5 sayı 5 ribaunt 7 asist, yine 5 faul alan Meiers 6 sayı, Davis Bertans 9 sayı 4 asist, Dairis Bertans da 8 sayı 5 asist kaydetti.

İlk periyotta sadece Melih’in bireysel çabalarından gelen sayılara tutunan Millilerimiz, Ergin Ataman döneminin aksine, yarı sahada set üzerinden hemen hiçbir şey üretemedi ve Semih’in pota altı gücünü Porzingis azaltınca, skorda yine sıradışı, düzen dışı işlere muhtaç kaldı. Bu alanda devleşen ve kendini aşan Cedi 24 sayı 6 ribaunt 5 asist ile en skorerimiz olurken, Melih 19 sayı 7 ribaunt 3 top çalma, Semih 10 sayı 4 ribaunt, ayakları yavaşlayan Sinan 7 sayı, savunmada devleşen Erkan 4 sayı, Furkan Aldemir 5 sayı, Sertaç da kritik bir üçlük dahil toplam 4 sayı ile maçı tamamladı. Kenan 4 sayı 3 ribaunt 2 top çalma’nın yanı sıra, savunma verimliliği sayesinde “+/-” hanesinde negatif sayı taşımayan tek oyuncumuz oldu. Furkan Korkmaz’dan ise hiç faydalanamadık. Böylelikle grubumuzu 4. sırada tamamlayarak, çeyrek finalde İspanya ile eşleştik.

Oyuncularımız yine yüreklerini ve alın terlerini limitine dek sahaya koydu, yine kalite ve yetenek farkından ötürü sonuca gidemedik. Hakemlerin bazı kararları da, bize resmen FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in federasyonumuzla bir alıp veremediği mi var, diye düşündürdü…

 

Böylelikle, D Grubu’nda nihai sıralama şöyle oluştu:

1)) Sırbistan (4/1) 2) Letonya (4/1) 3) Rusya (4/1) 4) Türkiye (2/3) 5) Belçika (1/4) 6) Büyük Britanya (0/5)

 

2. tur eşleşmelerinin kalanı da, şu şekilde tayin edildi:

(C1) İspanya – (D4) Türkiye

(C2) Hırvatistan – (D3) Rusya

(C3) Karadağ – (D2) Letonya

(C4) Macaristan – (D1) Sırbistan

 

2. Tur’da, eşleşmelerden Slovenya, Litvanya, Fransa, Finlandiya, İspanya, Rusya, Letonya ve Sırbistan’ın çeyrek finale kalacağını düşünüyorum. Ama en zevkli ve çekişmeli maçlar, Litvanya – Yunanistan, Finlandiya – İtalya ve Hırvatistan – Rusya arasında oynanacaktır.

 

Millilerimiz’e, Pazar günü yenilmez bir armadaya benzeyen İspanya ile oynayacakları maçta, yürekten başarılar dilerim…

 

Yazarın diğer yazılarına erişmek için tıklayın

 

mail: efe.ozenc@abcspor.com

twitter: @efe_ozenc

Youtube: @İmlacı

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular