https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

TOSIC TI !!

Okunması Gerekenler

BULENT BILIRGENTOSIC  TI !!

 

bjk genc 2Her yazıda bek yazmaktan inanın ben de sıkıldım. Ama şunu kabul edelim ki CAFU dan sonra dünya futbolunda arka kenarlarda oynayan arkadaşların görev tanımları tamamen değişti. İlk zamanlarda ters kademe zamanlaması iyi olanlara ek olarak  hucumada destek verebilen, üstüne maç başına bir iki iyi orta yapan bek buldunuzmu aha yeni Cafu geliyor diyordunuz. Sonra Roberto Carlos diye bir adam geldi.. Cafu’nun bindirmelerine, devamlılığına , çabukluğuna ek olarak frikik atan bir bek le tanıştık. Alvesler, Maiconlar, Lahmlar , lar da lar..Bu kronoloji bizi Gareth Bale’e kadar getirir ki orası artık sözün bittiği yerdir.. İyi bir sol bekin içinden 100 MEURO luk bir forvet çıkmıştır artık. Tam da bu noktadan serbest düşüşe geçelim ve Beşiktaş’ın dün akşamki beklerine bakalım.Tosiç ve Andreas (Bu sarı arkadaşın soyadını oynadığı mevkinin hakkını tam olarak verene kadar kullanmama kararı aldım) Andreas hakkında son iki yazıdır uzun uzadıya anlatmaya çalışıyorum hiçbir şey anlamadığımı.. Dün de değişen birşey olmadı benim tarafta… Serdar’ın hatta hatta Olcay’ın tekrar bu mevkide denenme zamanı geliyor bence..

bjk gb 1Ama Tosic öyle mi !!.. Herşeyi kabak gibi ortada.. Net anlatıyor adam.. ‘’Gitsem gidemem kalsam kalamam sevsem sevemem şaştım bu işe’’ diye bir şarkı varya tam bu Sırbistanlı birey için yazılmış sanki. İlkokulda öğretmişlerdi Elif’in Kağnısı şiirini, açıp okuyasım okudukça ağlayasım geldi  bu arkadaşı seyrettikten sonra. Açık olalım Beşiktaş’ın iki beki de kötü. Hadi acımasız olmayalım; sıradan. Ön tarafa koymuşsun Gomez’i yanlarına da çekmişsin sadece ortadan çalımla yada ikiye birle girme anlayışında olan açıkları arkalarına da Sosa ve Oguzhan’ı.. EE bunlar hep pasla minyatür oynar gibi top oynayan tipler bu Almana kim kesicek ortaları… Bekler o kadar ki arasıra bindirseler bile top ayağında olan adamların son tercihleri oluyorlar hep. Takımda farkında yani olayın. Vah Beşiktaş’ım vah..

Dün akşamın geneline bakar isek de koşuşturma oyunu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gençlerbirliği bu tip oyunu ile ortasahadan daha iyi toplar ile çıkabilir ise büyük maçlardan daha çok puan alır. Fakat geriye düştükleri yada set oyunu ile kazanmak zorunda oldukları maçlarda işleri biraz zor. Dünkü maçta da ikinci yarının tamamında çok kötü oynadılar. İkinci yarıdaki  oyunlarını 90 dakikanın tamamına yayarlar ise Cavcav rahmetli olmadan bir alt kümeyi de görebilir.

bjk genc 3Siyah beyazlılar ise ilk yarıyı çöpe attıktan sonra ikinci yarıdaki oyunu ile galibiyeti hakeden taraftı bana bana göre..Biraz daha çabuk oynayıp topu daha hızlı dolaştırmayı başarsalardı dün de 3 puanı kapabilirlerdi. Böyle maçlar olur. Puan puandır bana göre.

Evet haftasonu bir derbi var ve FB kazanır ise Karakartallar liderden 6 puan geri düşecekler.. Çok zor bir maç bekliyor ev sahibi takımı.. Q17 ve Cenk’in hamle oyuncuları olarak Şenol hocanın yanında oturması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Sosa ve Oğuzhandan biri de yerini Necip’e bırakabilir. O zamanda yeteneği düşük gücü yüksek bir Beşiktaş çıkar ortaya..Bu maç sadece güç ile kazanılır mı sorusu da Şenol hocanın aklını kurcalayacaktır bütün hafta boyunca..

Herkese iyi derbiler..

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail : bulent.bilirgen@abcspor.com

twitter : @BilirgenBulent

 

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular