https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

BUNDESLIGA 5.HAFTA ANALİZİ

Okunması Gerekenler

EMRAH

Bundesliga’da bu hafta ‘İngiliz Haftası’ var, yani hafta sonu ve hafta içi oynanacak maçlarla 5. ve 6. hafta tamamlanacak.
5. hafta programı ve analizleri şöyle;

FSV 05 Mainz – TSG 1899 Hoffenheim ( Cuma 21.30 )

Mainz Bundesliga’da istatistik olarak en başarılı olduğu kulüp olan Hoffenheim’a karşı. Mainz’ın ortası yok demiştik, geçen sene nisan ayı başından beri beraberlik almadılar.
Hoffenheim sattığı oyuncuları çok arıyor. 4 maçtan 1 puan çıkarabildiler, yeni transfer Vargas bu maçta kadroda.
Yunus Mallı – Muto ikilisi gol bulur, Mainz kazanır.

VfL Wolfsburg- Hertha Berlin ( Cumartesi 16.30 )

Şampiyonlar liginde ilk maçını kazanan Kurtlar, deplasman karnesi başarısız Başkent temsilcisini ağırlıyor.
Wolfsburg evinde tam 25 maçtır yenilmiyor. De Bruyne ve Perisic’siz dönem fena başlamadı ve zor gol yiyorlar. Tek eksik Kruse’den hala katkı gelmemesi.
Hertha beklenenden iyi gidiyor ama bu deplasmanda şansları yok. Banko Wolfsburg.

FC Köln – Borussia Mönchengladbach ( Cumartesi 16.30 )

Kuzey Ren-Vestfalya derbisi. Geçen yıl Dortmund’un başına gelenlerin daha beteri bu sezon Gladbach’ın başına geliyor. İlk defa katıldıkları Şampiyonlar liginde de İspanya deplasmanından elleri boş döndüler. Ligde ise ilk 4 maçta 0 çektiler.
Bu sene lige iyi başlayan Köln, derbilerden yıllardır galibiyet çıkaramıyor. Gladbach’a karşı son galibiyetleri tam 10 maç önceydi. Ama bu sefer rakiplerini en zayıf anlarında yakaladılar.
Garanti tercih üst, taraf bahsinde tercih Köln.

Hamburger SV – Eintracht Frankfurt ( Cumartesi 16.30 )

Rüyamda görsem HSV’nin deplasmanda 3-0 kazanacağına inanmazdım ama oldu ve Hamburg Gladbach’ı rahat mağlup etti. 5 kilo vermesine rağmen hala fazlası olan Lasogga takımına galibiyeti getirdi.
Frankfurt’ta Meier bir döndü pir döndü. Aylar sonra çıktığı ilk maçta Köln karşısında hat-trick yaptı. Seferovic asist Meier gol, adeta ‘Stockton to Malone’ deyiminin Bundesliga versiyonu oldu.
İki tipik pivot santrforun ( Lasogga – Meier ) mücadelesinden bol gol çıkar. Üst.

Werder Bremen – FC Ingolstadt ( Cumartesi 16.30 )

Yaşlı tilki Pizarro döndü dolaştı ve Bremen’e geri döndü ve geçen hafta Ujah’a ilk asistini yaptı. Ujah fizik olarak müthiş durumda. Fenerbahçe’nin Kjaer yerine alması hereken Vestergaard savunmayı müthiş toparlıyor.
Lig’de ilk iki deplasmanını kazanan Bundesliga’nın yeni ekibi Almanya’da şu an en efektif takım. Sadece 2 gol atmalarına rağmen 7 puan toplamayı başardılar.
Ingolstadt’a sadece Hinterseer’le gol aramak yetmez, Ramazan Özcan ilk golünü yer, Bremen kazanır.

FC Darmstadt – FC Bayern Münih ( Cumartesi 16.30 )

Davut Golyat’a karşı desek herhalde herşeyi özetler. Geçen hafta büyük bir sürpriz yaparak Leverkusen deplasmanında kazanan Darmstadt Bundesliga tarihindeki ilk galibiyetini aldı.
Pire deplasmanından 3 puanla dönen Bavyeralılar, ligde ise düşe kalka gitmelerine rağmen puan kaybetmiyor. Almanya’da Bayern Bonus’u denilen, ortadaki hakem kararlarının hep onların lehine verilmesi sayesinde Augsburg’u da geriden gelip geçtiler.
Bayern gol yemez ve kazanır.

VfB Stuttgart – FC Schalke 04 ( Pazar 16.30 )

Tarihinin en kötü lig başlangıcını yapan Stuttgart, Avrupa yorgunu Schalke’yi ağırlıyor.
Schalke Avrupa maçlarından sonra hep sorun yaşıyor, Stuttgart bu sefer şeytanın bacağını kırar ve ilk puanlarını alır, ama kalelerinde gol de görürler. Üst.

BVB Dortmund – Bayer Leverkusen ( Pazar 18.30 )

Bundesliga’da haftanın maçı. Dortmund bu sene çıktığı 10 resmi maçı da kazandı. İki takımda Avrupa’dan galibiyetle döndü. Dortmund rakibini 4 maçtır yenemiyor ama bu sene çok farklılar.
Aubameyang 4 maçta 5 gol attı, ve yeni transfer Adnan Januzaj’da takıma uyum sağlayacak gibi gözüküyor.
Ben müthiş bir maç bekliyorum, banko üst. Taraf bahsinde ise tercih Dortmund.

FC Augsburg – Hannover 96 ( Pazar 18.30 )

Lige kötü başlayan bir başka 2 takım karşı karşıya. 4 maçta 1 puan alabilen Augsburg Avrupa Ligi’nde de kaybetti. Kulüp tarihinin Avrupa’daki ilk golünü atmak da Halil Altıntop’a nasip oldu.
Hannover’in bu sene işi çok zor, son 22 lig maçında da gol yediler.
Bobadilla’nın yokluğuna rağmen Augsburg kazanır.

emrah.seber@abcspor.com

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular