https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 8 : NFC BATI GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 8 : NFC BATI GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.

Sekizinci ve yazı dizimizdeki sonuncu yazımızda, yine bir şampiyonlar grubu olan ve ABD’nin batısındaki California’nın iki, Washington ve Arizona eyaletlerinin birer temsilcisinin yer aldığı NFC konferansının Batı grubunu inceliyor olacağız.

 

*** SAN FRANCISCO 49ERS:

  1. TUR, 09. SIRA, 009. OT, MIKE MCGLINCHEY, NOTRE DAME
  2. TUR, 12. SIRA, 044. WR, DANTE PETTIS, WASHINGTON
  3. TUR, 06. SIRA, 070. LB, FRED WARNER, BYU
  4. TUR, 31. SIRA, 095. S, TARVARIUS MOORE, SOUTHERN MISS
  5. TUR, 28. SIRA, 128. DE, KENTAVIUS STREET, NC STATE
  6. TUR, 05. SIRA, 142. CB, D.J. REED, KANSAS STATE
  7. TUR, 10. SIRA, 184. S, MARCELL HARRIS, FLORIDA
  8. TUR, 05. SIRA, 223. DT, JULLIAN TAYLOR, TEMPLE
  9. TUR, 22. SIRA, 240. WR, RICHIE JAMES, MIDDLE TENNESSEE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, JACK HENEGHAN, DARTMOUTH; WR, STEVEN DUNBAR, HOUSTON; TE, ROSS DWELLEY, SAN DIEGO; OT, JAMAR MCGLOSTER, SYRACUSE; OG, NAJEE TORAN, UCLA; C, ALAN KNOTT, SOUTH CAROLINA; DT, NILES SCOTT, FROSTBURG STATE; CB, TARVARUS MCFADDEN, FLORIDA STATE; CB, EMMANUEL MOSELEY, TENNESSEE; S, COREY GRIFFIN, GEORGIA TECH; S, TERRELL WILLIAMS, HOUSTON

 

San Francisco 49ers’ın bu drafta gelirken geliştirmeye en çok ihtiyaç duydukları bölgeler QB Jimmy Garoppolo’yu koruyacak hücum hattına ekstra güvenlik tedbirleriydi. Serbest transfer döneminde New York Giants’la sözleşmesi biten C Weston Richburg’u hücum hattının ortasına yerleştirdikten sonra da, draftın ilk turunun 9. sırasında Notre Dame OT Mike McGlinchey’i seçtiler. Notre Dame’ın bu draftta Indianapolis Colts’un seçtiği OG Quenton Nelson ile beraber ikinci oyuncusu, hatta ikinci hücum hattı oyuncusu olan McGlinchey, “hücum hattı köşe oyuncusu” (OT) konusunda sınırlı olan 2018 sınıfının tartışmasız en önde gelen ismiydi. 203cm/140kg, omuzdan bileğe 86cm kol boyu, bilekten ele 26 cm el uzunluğu ile pozisyonu için fiziksel özellikleri sağlıyor. Biraz yavaş olsa da, ilk müdahale anında yüzleştiği savunma oyuncusunu uzun süre denetimi altında tutabilecek çok iyi bir tekniğe sahip. NFL’de ne kadar bu tekniğini geliştirebilir bilmiyorum. Ama gelecek yıllarda ismini hafızalara kazıması mümkün gözüküyor.

Draftın ikinci gününde, sıra bu kez de QB Jimmy Garoppolo’ya bir silah vermeye geldi ve 2. turda yakalayıcı pozisyonunda Washington WR Dante Pettis’i seçtiler. 2017 yılını 1296 yard/11 touchdown ile geçiren Pettis için, bu 1296 yardın 428 yardı degaj dönüş mesafesi, 11 touchdown’ın 4’ü de degaj dönüş touchdown’ıydı. Oyun içinde de çok özel bir yeteneği olan Pettis, eğer Jimmy Garoppolo ile bağlarını geliştirirse ilk sezonundan müthiş bir etki yapabilir. 49ers bundan sonra 7. turdaki en son tercihine gelene kadar hep savunmaya yöneldi. 3. tur ilk haklarıyla, bir başka eksikleri olan ve kanunlarla başı derde giren LB Reuben Foster’ı ikame etmekte kullanabilecekleri merkez savunma için bir başka as oyuncu kumaşına sahip, 2017 yılında 87 tackle/1 sack/1 top çalma ile oynayan 193cm/104kg’lik BYU LB Fred Warner’ı seçtiler. 3. turdaki ikinci haklarıyla ise 2017’de 87 tackle/3 top çalma ile oynayan 188cm’lik dev son savunma oyuncusu Southern Miss S Tarvarius Moore’u seçtiler.

Draftın üçüncü ve son gününde savunma yüklemesine devam ederken, 4. turda yaşamsal önemdeki ve pas savunmasının başladığı yer olan savunma hattının köşesi için 5. sırada seçilen Denver Broncos DE Bradley Chubb’ın okul takımındaki arkadaşı ve onun gölgesinde kaldığı düşünülebilecek 38 tackle/3,5 sack ile oynayan 188cm/130kg’lik dev köşe savunma NC State DE Kentavius Street’i kadrolarına eklediler. 5. turda NFL’in yıldız ismi CB Richard Sherman ile inşasına baştan başladıkları savunma bekleri topluluğuna geleceği aydınlık gözüken iki isimden ilki olan Kansas State CB D.J. Reed’i eklediler. Reed, 175cm/85kg’lik küçük fiziğine rağmen, 2017 yılını 47 tackle/4 top çalma/867 yard dönüş/2 touchdown ile tam bir İsviçre çakısı görüntüsüyle oynayarak geçirdi. 6. turda ise bir başka savunma beki, 185cm/96kg’lik iri yarı son savunma oyuncusu Florida S Marcell Harris’i seçtiler. 2016 yılında 73 tackle/1 sack/3 top çalma/1 touchdown ile harika oynayan Harris, 2017 Draftını pas geçmiş, ancak hazırlık kampında ağır bir sakatlık yaşayıp sezonu kapayınca, tam olarak iyileşmeye ve mezuniyetine odaklanmayı seçmişti. 49ers 7. tur ilk haklarıyla 40 tackle ile oynayan, ihtiyaç halinde savunma hattının köşesine de kaydırılabilecek Temple DT Jullian Taylor’ı tercih ettiler. 7. turdaki ve tüm drafttaki son haklarını ise tekrar hücumdan yana kullandılar. 2017 sezonu sakatlıklarla aksamasına ve sadece 5 maçta forma giymesine rağmen, 384 yard/3 touchdown ile oynayan Mid Tenn WR Richie James’i seçtiler. James, 2016’da toplam 2135 yard/16 touchdown ile oynamış ve sezona damga vuran oyuncular arasına girmişti.

Draft edilmemiş oyuncularla imzalarken politikaları değişmedi. Hücum hattına ağırlık verirlerken, savunmada “ikinci bölgeyi” takviye etmeyi sürdürdüler. Deneme amacıyla, 2136 yard/17 touchdown/6 top kaybı ile alt ligler için bile ortalama bir performans sergileyen Dartmouth QB Jack Heneghan’ı kadrolarına eklediler. 2017’de 1070 yard/3 touchdown ile oynayan 191cm/92kg’lik dev yakalayıcı Houston WR Steven Dunbar ile imzaladılar. Alt liglerde 663 yard/10 touchdown ile oynayan San Diego TE Ross Dwelley bir başka hücum silahı adayı olarak kadroya katıldı. Syracuse OT Jamar McGloster, UCLA OG Najee Toran ve South Carolina C Alan Knott ile hücum hatlarını daha da sağlamladılar. Alt liglerde 51 tackle/10 sack ile iyi bir sezon çıkaran 191cm/134kg’lik iri fizikli, ama buna rağmen 40 yardı 5 saniyede koşacak kadar hızlı Frostburg State DT Niles Scott ile imzaladılar. 2016’da 20 tackle/8 top çalma ile oynayıp 2017 için umut veren, ancak bu sezonu zayıf bir performans olan 30 tackle/1 touchdown ile geçirip drafta kayıt yaptıran Florida State CB Tarvarus McFadden draft için gelecek yılı beklemeyerek hata yaptı. Kumaşı iyi ve geliştirilebilir bir oyuncuyu çok düşük bir bedele katan 49ers ise doğru olanı yaptı. 66 tackle/4 top çalma ile oynayan Houston S Terrell Williams, 38 tackle/1 top çalma ile oynayan Tennessee CB Emmanuel Moseley ve 50 tackle/1 top çalma ile oynayan Georgia Tech S Corey Griffin ile savunma beklerinin sayısını, yarısını sezon başı rekabetinde takımdan kesmek üzere, 18’e çıkardılar.

 

San Francisco 49ers için bu draftta verdiğim not : 80/100, yani

 

*** ARIZONA CARDINALS:

  1. TUR, 10. SIRA, 010. QB, JOSH ROSEN, UCLA
  2. TUR, 15. SIRA, 047. WR, CHRISTIAN KIRK, TEXAS A&M
  3. TUR, 33. SIRA, 097. C, MASON COLE, MICHIGAN
  4. TUR, 34. SIRA, 134. RB, CHASE EDMONDS, FORDHAM
  5. TUR, 08. SIRA, 182. CB, CHRIS CAMPBELL, PENN STATE
  6. TUR, 36. SIRA, 254. OT, KOREY CUNNINGHAM, CINCINNATI

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, CHAD KANOFF, PRINCETON; FB, AUSTIN RAMESH, WISCONSIN; WR, TRENT SHERFIELD, VANDERBILT; WR, JALEN TOLLIVER, ARKANSAS-MONTICELLO; WR, JONAH TRINNAMAN, BYU; WR, COREY WILLIS, CENTRAL MICHIGAN; TE, ALEC BLOOM, CONNECTICUT; TE, ANDREW VOLLERT, WEBER STATE; OT, AUSTIN OLSEN, SOUTHERN ILLINOIS; OT, BRANT WEISS, TOLEDO; OG, WILL HOUSE, SOUTHERN NAZARENE; DE, ALEC JAMES, WISCONSIN; DT, OWEN OBASUYI, HAMPTON; LB, DENNIS GARDECK, SIOUX FALLS; LB, FRANK GINDA, SAN JOSE STATE; LB, MIKE NEEDHAM, SOUTHERN UTAH; LB, MATT OPLINGER, YALE; CB, ELIJAH BATTLE, WEST VIRGINIA; CB, DEATRICK NICHOLS, SOUTH FLORIDA; CB, TAVIERRE THOMAS, FERRIS STATE; S, A.J. HOWARD, APPALACHIAN STATE; S, JONATHAN OWENS, MISSOURI WESTERN; S, ZEKE TURNER, WASHINGTON; K, MATT MCCRANE, KANSAS STATE

 

Arizona Cardinals’in bu drafttaki kararlarını etkileyen üç çok önemli gelişme vardı:

  1. Baş antrenör HC Bruce Arians emekliye ayrılırken yerine Carolina Panthers savunma koordinatörü HC Steve Wilks getirildi.
  2. QB Carson Palmer emekliye ayrıldı, takım oyun kurucusuz kaldı ve yerine veteran QB Sam Bradford ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.
  3. Sadece Arizona Cardinals değil, bir NFL efsanesi olan WR Larry Fitzgerald da büyük olasılıkla bu sezon sonu emekliye ayrılacak.

İşte bu ahval ve şerait içinde Arizona Cardinals yönetimi kollarını sıvadı. Oakland Raiders’ın bir başka takımın QB ihtiyacı için takas edeceği 10. sıradaki yeri için kendi 15. sıradaki yerleriyle beraber, 3. turdaki iki haklarından birini ve 5. turdaki haklarını verdiler. Bu sayede parmaklarını yukarı doğru çaprazlamış bekler haldeki 11. sırada yer alan Miami Dolphins ve Green Bay Packers’ın 14. sıradaki hakkını takas ile alacak olan New Orleans Saints’den önce davranmış oldular. 1. tur 10. sıraya gelir gelmez de UCLA QB Josh Rosen’ı seçtiler. Kendini ve iddiasını belki biraz kibirli şekilde ifade etmekten başka bir kusuru olmayan bu genç adamı 10. sıraya kadar düşüren NFL’in bilgiç isimleri ile bundan 10 yıl sonra mutlaka görüşmek isterim. Josh Rosen’ı 10. sırada ve iki aşağı tur draft hakkı karşılığında almak bu drafttaki en cazip fırsattı. Cleveland Browns’ın abuk subuk draft hamlelerinin yanı sıra, Arizona Cardinals de sabrederek büyük iş başarmıştır. Josh Rosen, Sam Darnold ve Josh Allen ile beraber NFL’in en gözde oyun kurucularından biri olmaya adaydır.

Draftın ikinci gününe gelindiğinde, geleceğin as oyun kurucusunu ilk turda cebine koyan Cardinals, 2. turda Fitzgerald’ın bugün yanına, gelecekte de yerine getirmek üzere, Texas A&M’in kaliteli ve olgun karakterli kaptanı WR Christian Kirk’ü seçtiler. Kirk, 2017 yılını 1631 yard/12 touchdown ile kapatırken, bu touchdownların birini degaj dönüşünde, diğerini de santra dönüşünde tüm sahayı geçerek yaptığını ve Kirk’ün harika bir dönüşçü olduğunu bilmemiz çok önemli. 3. turda ise hücum hattı için benzer karakterdeki ve kaptan özelliklerine haiz Michigan C Mason Cole’u kadrolarına eklediler.

Draftın son gününde ellerinde sadece üç hakları vardı, ancak bu hakların hepsi çok dikkatli kullanıldı. 4. turda kolej alt lig yıldızlarından rekor canavarı, iş disiplini oldukça yüksek ve radar altında kalan, 175cm/93kg’lik kısa ama güçlü fiziği ile koşucu Fordham RB Chase Edmonds’ı seçtiler. Edmonds, 2017’de sakatlık nedeniyle sınırlı sürelerle 7 maçta oynayabilse de 707 yard/5 touchdownlık bir katkı yaptı. Edmonds’ın 2016 rakamları ise 11 karşılaşmada 2071 yard/20 touchdown ile muazzamdı. Şu anda bir NFL yıldızı ve hatta NFL’in en iyi 3 koşucusundan biri olan RB David Johnson ile as takımda yer alan WR J.J. Nelson ve WR Chad Williams ile de, bu tarz alt lig takımlarını etüt ederek imzalamışlardı. 6. turda ise hala tahtada bulunuyor olması bile absürd olan 45 tackle/1 sack/1 top çalma ile 2017’yi tamamlayan 185cm/88kg’lik Penn State CB Chris Campbell’ı kadrolarına kattılar. Draftı ise toplam 254. sıra yani yedinci turun ve draftın sondan üçüncü sırasında seçilen 196cm/105kg’lik hücum hattı oyuncusu, hızlı ayakları olan Cincinnati OT Korey Cunningham ile kapattılar.

Draft biterken az sayıda draft hakkıyla ve süper kalite oyuncuları değerlerinin çok altında seçebilen Cardinals, esas işi draft edilmemiş oyuncularla imzalarken başardı denebilir. Çok iyi bir pasör olarak gördüğüm ve Sam Bradford sonrası dönemde Josh Rosen’ın yedeği olarak tutunabilecek Princeton QB Chad Kanoff ile imzaladılar. 2017’de 3474 yard/29 touchdown/9 top kaybı ile oynayan Kanoff’un okulu Princeton şu anda Harvard ve Yale’in üzerinde ABD’nin akademik açıdan en büyük okulu olsa da, sportif anlamda zayıf okullardan biri. Buna rağmen Ivy League konferansı çok çetin maçların oynandığı bir konferanstır. İşte Kanoff da tam burada geri adım atmadı ve birçok okul rekorunu alt üst ederek kendini gösterdi. Koşu ve pastan ziyade, çok iyi bir blokçu olarak bilinen Wisconsin FB Austin Ramesh, 821 yard/6 touchdown ile oynayan Vanderbilt WR Trent Sherfield, 646 yard ile oynayan ve iyi bir dönüşçü olan BYU WR Jonah Trinnaman, 10 maçta 669 yard/9 touchdown ile oynayan Central Michigan WR Corey Willis ve alt ligleri 1110 yard/16 touchdown ile alev alev yakan Arkansas-Monticello WR Jalen Tolliver, 773 yard/5 touchdown ile oynayan Weber State TE Andrew Vollert ve blok özellikleri ile daha çok dikkat çeken Connecicut TE Alec Bloom ile Bradford ve Rosen için birçok hücum silahı adayı kolej yıldızını kadroya eklediler. Hücum hattı için ismi az dikkat çekmiş ama fiziksel kaliteleri yüksek Sourthern Illinois OT Austin Olsen, Toledo OT Brant Weiss ve Southern Nazarene OG Will House ile imzaladılar. 173 tackle/2 sack gibi absürd bir istatistik ile draftta seçilmemesi anormal ötesi olan San Jose State LB Frank Ginda, 75 tackle/14 sack ile 2017 sezonunda coşmuş olan Sioux Falls LB Dennis Gardeck, 100 tackle ile yanından yöresinden kimseyi geçirmeyen Southern Utah LB Mike Needham, takım arkadaşı olacak olan Princeton QB Chad Kanoff’a Ivy League’de göz açtırmayan ve 42 tackle/11,5 sack ile oynayan Yale LB Matt Oplinger, 52 tackle/6,5 sack ile draftta seçilmemesi çok garip kaçan bir başka devasa oyuncu Wisconsin DE Alec James ve 45 tackle/7 sack ile alt liglerde yoğun bir istatistik üreten Hampton DT Owen Obasuyi ile ön yedili için de bol bol yetenek stokladılar. 50 tackle ile oynayan West Virginia CB Elijah Battle, 56 tackle/3 top çalma ile oynayan South Florida CB Deatrick Nichols, 60 tackle/4 top çalma ile oynayan Ferris State CB Tavierre Thomas, 66 tackle/1 top çalma ile oynayan Appalachian State S A.J. Howard, 95 tackle/1 sack/2 top çalma ile oynayan Missouri Western S Jonathan Owens ve 55 tackle/1 top çalma ile oynayan Washington S Zeke Turner ile savunma beklerine de büyük sayıda yükleme yapıldı. %81 ile alan gollerini başarıya çeviren Kansas State K Matt McCrane ile imzalayarak, çok başarılı ancak sadece 6 adet draft seçiminden sonra tamı tamına 24 draft edilmeyen oyuncuyla imzaladılar. Bunların içinde birçok az bilinen, küçük üst lig ya da alt lig takımı oyuncusu var ve hepsini çok hızlı bir şekilde kadrolarına toparladılar. Daha önce belirttiğim üzere Arizona Cardinals’in alt ligleri etüt etme stratejisi meyve veren bir strateji ve bu oyuncular arasında istatistiklerde üst sıralarda yer alan birçok isim var. Seattle Seahawks’ın yaşlanmaları sonucu bu yıl itibarıyla tamamen dağıtılan “Legion of Boom” savunma stratejisini bütün pozisyonlar için uyguladılar.

 

Arizona Cardinals için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

 

*** SEATTLE SEAHAWKS:

  1. TUR, 27. SIRA, 027. RB, RASHAAD PENNY, SAN DIEGO STATE
  2. TUR, 15. SIRA, 079. DE, RASHEEM GREEN, USC
  3. TUR, 20. SIRA, 120. TE, WILL DISSLY, WASHINGTON
  4. TUR, 04. SIRA, 141. LB, SHAQUEM GRIFFIN, CENTRAL FLORIDA
  5. TUR, 09. SIRA, 146. S, TRE FLOWERS, OKLAHOMA STATE
  6. TUR, 12. SIRA, 149. P, MICHAEL DICKSON, TEXAS
  7. TUR, 31. SIRA, 168. OT, JAMARCO JONES, OHIO STATE
  8. TUR, 12. SIRA, 186. LB, JACOB MARTIN, TEMPLE
  9. TUR, 02. SIRA, 220. QB, ALEX MCGOUGH, FLORIDA INTERNATIONAL

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, TROY WILLIAMS, UTAH; FB, KHALID HILL, MICHIGAN; WR, CALEB SCOTT, VANDERBILT; TE, CLAYTON WILSON, NORTHWEST MISSOURI STATE; OG, SKYLER PHILLIPS, IDAHO STATE; DT, POONA FORD, TEXAS; DT, EDDY WILSON, PURDUE; LB, WARREN LONG, NORTHWESTERN; LB, EMMANUEL BEAL, OKLAHOMA; LB, JACOB PUGH, FLORIDA STATE; LS, TANNER CAREW, OREGON

 

Seattle Seahawks yönetimi kendilerini iki yıl üst üste Super Bowl’a taşıyıp birinde şampiyon yapan ve “Legion of Boom” (Patlayıcı Birlik) olarak bilinen savunmasının iki kritik parçası olan CB Richard Sherman ve DE Michael Bennett ile yolları ayırdı. Ayrıca köşe yakalayıcılar TE Jimmy Graham ve TE Luke Willson, ve yine koşucu oyuncu RB Thomas Rawls ile de tekrar anlaşmadılar.

Draftın ilk gününde 1. tur 18. sıradaki ve 7. turdaki haklarını Green Bay Packers’ın az önce New Orleans’dan aldığı 1. tur 27. sıra, Green Bay’in 3. tur ve 6. tur hakları ile takas ettiler. Böylelikle harikulade bir sezonla 2380 yard/25 touchdown’lık koşu/yakalama ve 591 yard/3 touchdown’lık dönüş olmak üzere 2971 yard/28 touchdown ile sezonu alev alev yakan, yetmezmiş gibi 180cm/100kg’lik kalın fiziği ve 4,46 saniyelik 40 yard koşusuyla bire bir efsanevi Marshawn Lynch’e benzeyen San Diego State RB Rashaad Penny’i 1. tur 27. sırada tereddüt etmeden seçtiler.

Draftın ikinci gününde sahip oldukları tek 3. tur hakkıyla USC DE Rasheem Green’i seçtiler. Çoğu analistin ve NFL takımının göz ardı etmeyi tercih ettiği Green, 2017 yılında 43 tackle/10 sack/1 top çalma ile oynadı.

Draftın üçüncü gününde yedi seçim hakkı bulunan Seattle Seahawks, 4. turda Washington TE Will Dissly’i seçerek başladı. Dissly, 2017’de 289 yard/2 touchdown ile oynadı ve blok özelliği de oldukça gelişmiş durumda. 5. turda tam dört hakları vardı ve ilki tüm Amerikan spor gündemine damga vurdu: Central Florida LB Shaquem Griffin’i seçtiler. 2017 yılında 74 tackle/7 sack/3 top çalma/1 touchdown gibi olağanüstü istatistiklere sahip bu genç adamın ilk turlarda seçilmeme nedeni, sol eli doğumdan önce gelişen nadir bir hastalık nedeniyle ampute edilmiş idi. Bu güzel an yetmezmiş gibi, geçtiğimiz yıl 3. turda seçilen ikiz kardeşi ve Central Florida’dan takım arkadaşı CB Shaquille Griffin ile de Seattle Seahawks’da yeniden buluşmuş oldular. 5. turdaki ikinci haklarını 79 tackle/3 top çalma ile oynayan devasa son savunma Oklahoma State S Tre Flowers’dan yana kullandılar. 5. tur üçüncü seçimlerinde, yıllardır degajcıları olan Jon Ryan ile rekabet etmesi için Texas P Michael Dickson’ı seçtiler. 5. turdaki son haklarını daha önceki turlarda seçilmesi beklenen Ohio State OT Jamarco Jones’u seçmekte kullandılar. 6. turda ise 44 tackle/8 sack/1 top çalma/1 touchdown ile oynayan Temple LB Jacob Martin’i aldılar. Draftı 7. ve son turda Florida International QB Alex McGough’u seçerek tamamladılar. Sezon boyu 3029 yard/22 touchdown dışında, %65,4 gibi yüksek bir pas yüzdesi ile oynayan McGough radarın altında kaldığını düşünürken son turun başında Seattle Seahawks tarafından seçilmiş oldu.

Draft tamamlandıktan sonra, her yıl olduğu gibi, Seahawks yine oldukça etkindi ve değerlendirmede de hiç zaman kaybetmedi. Bu yazı dizisinin ilk taslağında yer alan en az 10 oyuncuyu yazıyı sizlerin huzuruna getirmeden serbest bıraktılar, yeni 4 tanesiyle de anlaştılar. Bu yıl ikinci sınıf öğrencisi QB Tyler Huntley’nin gölgesinde kalarak az süre almış olsa da, 2016 yılında 2992 yard/20 touchdown ile oynayan Utah QB Troy Williams’ı kadrolarına eklediler. Michigan’ın dev blokçu tam beki Michigan FB Khalid Hill ile, yine blok ağırlıklı Northwest Missouri State TE Clayton Wilson’ı kadrolarına kattıktan sonra, 178 yard/2 touchdown ile ortalamanın altında bir sezon geçiren Vanderbilt WR Caleb Scott ve hücum hattı için de Idaho State OG Skyler Phillips ile anlaştılar. Savunma için ise 2017 yılında 95 tackle/0,5 sack/1 top çalma ile oynayan Oklahoma LB Emmanuel Beal, 34 tackle/1,5 sack ile oynayan Texas DT Poona Ford, 27 tackle/1 sack ile oynayan Purdue DT Eddy Wilson, 21 tackle/1 sack ile oynayan Northwestern LB Warren Long ve 21 tackle/1 top çalma/1 def. TD ile oynayan Florida State LB Jacob Pugh ile imzaladılar. Uzun başlatıcı pozisyonunda da Oregon LS Tanner Carew ile anlaşarak draft sonrası dönemdeki çaylak imzalarını geçici olarak sonlandırdılar. Seattle Seahawks muazzam bir draft geçirmedi. Daha iyi oyuncuları almanın mümkün olduğu anlar ve yerler vardı. Özellikle 4. turdaki TE Dissly ve 5. turdaki P Dickson seçimleri çok gereksizdi.

 

Seattle Seahawks için bu draftta verdiğim not : 70/100, yani

 

*** LOS ANGELES RAMS:

  1. TUR, 25. SIRA, 089. OT, JOSEPH NOTEBOOM, TCU
  2. TUR, 11. SIRA, 111. C, BRIAN ALLEN, MICHIGAN STATE
  3. TUR, 35. SIRA, 135. DE, JOHN FRANKLIN-MYERS, STEPHEN F. AUSTIN
  4. TUR, 10. SIRA, 147. LB, MICAH KISER, VIRGINIA
  5. TUR, 23. SIRA, 160. LB, OGBONNIA OKORONKWO, OKLAHOMA
  6. TUR, 02. SIRA, 176. RB, JOHN KELLY, TENNESSEE
  7. TUR, 18. SIRA, 192. OT, JAMIL DEMBY, MAINE
  8. TUR, 21. SIRA, 195. DT, SEBASTIAN JOSEPH, RUTGERS
  9. TUR, 31. SIRA, 205. DE, TREVON YOUNG, LOUISVILLE
  10. TUR, 13. SIRA, 231. LB, TRAVIN HOWARD, TCU
  11. TUR, 26. SIRA, 244. DE, JUSTIN LAWLER, SMU

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, LUIS PEREZ, TEXAS A&M-COMMERCE; RB, NICK HOLLEY, KENT STATE; WR, RICKY JEUNE, GEORGIA TECH; WR, LAQUVIONTE GONZALEZ, SOUTHEASTERN; WR, STEVEN MITCHELL, USC; TE, CODEY MCELROY, SOUTHEASTERN OKLAHOMA; OG, JEREMIAH KOLONE, SAN JOSE STATE; DE, BRIAN WOMAC, RICE; DT, MCKAY MURPHY, WEBER STATE; LB, TEGRAY SCALES, INDIANA; CB, CURTIS MIKELL, SOUTHERN MISS; S, AFOLABI LAGUDA, COLORADO; S, STEVEN PARKER, OKLAHOMA; S, RAMON RICHARDS, OKLAHOMA STATE; S, CHUCKY WILLIAMS, LOUISVILLE

 

Geçen yıl oynadıkları harikulade oyunun parçası olan draft seçimlerini ve bu drafttan önceki takas ve imza döneminde takımlarına kattıkları çok kaliteli yıldızları alırken birçok draft hakkını diğer takımlara takaslarda veren Los Angeles Rams ikinci günün sonunda ilk seçimini yapsa da, takaslarda kendisine 10 adet üçüncü gün seçimi ayırmasını bildi. Çok sınırlı sayıdaki eksikleri genç yıldızlarının yedeklenmesine dönüktü. Sezon başlamadan önce de bunu fazlasıyla yaptılar.

Draftın ikinci gününün sonuna doğru, 3. tur 25. sırada TCU OT Joseph Noteboom’u seçerek drafta başladılar. İlk iki turda seçileceği düşünülen Noteboom’un NFL standartlarına kısa sürede erişeceği düşünülüyor.

Draftın üçüncü gününde her turda ikişer, 6. turda ise 4 seçim hakkına sahiptiler. 4. tur ilk seçimlerinde Michigan State C Brian Allen’ı kadrolarına ekledikten sonra, bu turdaki ikinci seçimlerinde, NFL kombinede 40yard’lık mesafede 193cm/128kg’lik fiziğini 4,75 saniyede götürerek herkesi kendine hayran bırakan, son sezonunda 55 tackle/3,5 sack ile oynayan Stephen F. Austin DE John Franklin-Myers’ı seçtiler. 5. turda merkez savunma bölgesi için, önce 145 tackle/5 sack ile oynayan Virginia LB Micah Kiser, daha sonra da 76 tackle/8 sack/3 top çalma ile oynayan Oklahoma LB Ogbonnia Okoronkwo’yu seçtiler. 6. turdaki ilk haklarında drafttaki tek skorer hücum oyuncusu seçimlerini, 2017 yılını 1077 yard/9 touchdown ile oynayan Tennessee RB John Kelly’i seçerek gerçekleştirdiler. Hücum hatlarını bir kez daha yedeklemek adına 6. tur ikinci seçimlerinde 196cm/145kg’lik dev Maine OT Jamil Demby’i seçtiler. 6. tur üçüncü haklarında ise 41 tackle/1,5 sack ile oynayan Rutgers DT Sebastian Joseph’ı seçtikten hemen sonra, bu turdaki son haklarını 62 tackle/4,5 sack ile oynayan Louisville DE Trevon Young’dan yana kullandılar. 7. ve son turdaki ilk haklarında 108 tackle/1 sack/1 top çalma/1 def. TD ile oynayan TCU LB Travin Howard’ı kadrolarına ekleyen Rams, drafttaki son haklarında 74 tackle/9,5 sack ile oynayan SMU DE Justin Lawler’ı seçerek draftı tamamladılar.

Draftın bitirdikten hemen sonra, draftta hiç adreslemedikleri yakalayıcı (WR) ve son savunma (S) pozisyonlarına büyük ağırlık verdiler. İlk önce olağanüstü başarılı bir sezon geçiren, %71 gibi muazzam bir pas yüzdesiyle 4999 yard/46 touchdown ile oynayan Texas A&M-Commerce QB Luis Perez’i kadrolarına eklediler. Pas istatistiklerini tamamen dışarıda bırakarak, 3 maç oynadığı 2017’de 313 yard/3 touchdown ile, 2016’da ise 1107 yard/12 touchdown ile oynayan, orijinalde kolej QB olan, çok yönlü Kent State RB Nick Holley’i kadrolarına katmayı tercih ettiler. Yakalayıcı pozisyonu için 600 yard/6 touchdown ile oynayan Georgia Tech WR Ricky Jeune, sadece 8 karşılaşmada 1018 yard/10 touchdown ile oynayan Southeastern WR LaQuvionte Gonzalez ve 654 yard/4 touchdown ile oynayan USC WR Steven Mitchell ile anlaştılar. 173 yard/5 touchdown ile oynayan blokçu oyuncu Southeastern Oklahoma TE Codey McElroy ve hücum hattı için de San Jose State OG Jeremiah Kolone ile imzalayarak hücum ile ilgili çalışmalarını geçici olarak sonlandırdılar. Savunma için ise 89 tackle/6 sack/3 top çalma ile oynayan Indiana LB Tegray Scales, 80 tackle/6 top çalma ile oynayan Louisville S Chucky Williams, 51 tackle/10 sack ile oynayan Rice DE Brian Womac, 63 tackle/1 top çalma/1 sack/1 def. TD ile oynayan Oklahoma S Steven Parker, 62 tackle/3 top çalma ile oynayan Oklahoma State S Ramon Richards, 58 tackle/3 top çalma ile oynayan Colorado S Afolabi Laguda, 49 tackle/1 top çalma ile oynayan Southern Miss CB Curtis Mikell ve 34 tackle/4 sack/1 top çalma ile oynayan Weber State DT McKay Murphy ile anlaştılar. Los Angeles Rams, şu an için belki de hiçbir eksiği kalmayan tek takım görüntüsünde ve bu draftta da ufak boşluklarını başarıyla doldurdular.

 

Los Angeles Rams için bu draftta verdiğim not : 85/100, yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular