https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 3 : AFC DOĞU GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 3 : AFC DOĞU GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
Üçüncü yazımızda 20 yıla yakın süredir New England Patriots’ın domine ettiği AFC konferansındaki Doğu grubunu inceliyor olacağız. Massachusetts, New York ve Florida gibi gelir ve eğitim durumu çok yüksek olan nüfusun yaşadığı üç eyaletin dört takımını inceliyor olacağız.

*** NEW YORK JETS:
1. TUR, 03. SIRA, 003. QB, SAM DARNOLD, USC
3. TUR, 08. SIRA, 072. DT, NATHAN SHEPHERD, FORT HAYS STATE
4. TUR, 07. SIRA, 107. TE, CHRIS HERNDON, MIAMI (FL)
6. TUR, 05. SIRA, 179. CB, PARRY NICKERSON, TULANE
6. TUR, 06. SIRA, 180. DT, FOLORUNSO FATUKASI, CONNECTICUT
6. TUR, 30. SIRA, 204. RB, TRENTON CANNON, VIRGINIA STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, VIC ENWERE, CALIFORNIA; RB, RYAN GREEN, FLORIDA STATE; FB, DIMITRI FLOWERS, OKLAHOMA; OT, DAKODA SHEPLEY, UNIVERSITY OF BRITISH COLUMBIA; OG, DARIUS JAMES, AUBURN; C, AUSTIN GOLSON, AUBURN; DE, DARRIAN BASS, MISSOURI WESTERN; DT, LORD HYEAMANG, COLUMBIA; DT, NIFAE LEALAO, VANDERBILT; DT, MYCH THOMAS, TEXAS TECH; LB, FRANKIE LUVU, WASHINGTON STATE; LB, TRE’ WILLIAMS, AUBURN; CB, REGGIE HALL, JACKSONVILLE STATE; S, TYRICE BEVERETTE, STONY BROOK; K, CANON ROOKER, MIDDLE TENNESSEE

New York Jets 6. sıradaki yerini ve iki adet ikinci tur draft hakkını Indianapolis Colts ile 3. sıra için takas ettiğinde, ilgili herkes bunun oyun kurucu seçimi ile ilgili olduğunu öngördü. Görüşümce Jets en baştan beri ve sırasıyla QB Sam Darnold ya da QB Josh Rosen’dan birini istiyordu. Ancak ikisinin ilk iki sırada seçilmesi çok fazla olasılık dahilindeydi. Eğer ikisini de alamasalar, hiç problem etmeden RB Saquon Barkley’i alacaklardı.
Draft dönemine kadar takımlar “smokescreen” (ilüzyonistlerin gözükmemek için dumandan oluşturdukları perde) adı verilen birtakım hamleler de yaparlar. Jets 3. sırayı elde eder etmez, ilk iş olarak Mayfield’ı elinden geldiği ve avazı çıktığı kadar gündeme getirdi. Draft gününe kadar Google’da aratıp bulacağınız Mayfield haberlerinin %70’e yakını New York Jets kaynaklıdır. Jets yönetimi Browns’ın QB Tyrod Taylor’ı serbest transferde kadrosuna katmasıyla, draftta onun arkasında yetiştireceği oyuncu olarak ona en yakın nitelikteki Mayfield’ı en baştan gözüne kestirdiğini anlamıştı. 1. sırada Barkley ve 4. sırada Mayfield’ı seçecek olan Browns’ın panikleyerek ilk sırada Mayfield’ı alması, onlardan seken Barkley’i de ezeli rakip New York Giants alırsa, Jets en baştan beri istediği Sam Darnold’ı alabilecekti. Darnold’ı Giants seçse de, Rosen’ın draft potansiyelini ve piyasasını en çok düşüren haberler de hep Jets tarafından geliyordu. Rosen’ın Darnold’dan sonra Jets tarafından en çok beğenilen oyuncu olduğu anlaşılıyor.
New York Jets’in numara olduğuna yürekten inandığım planı sonuç verdi ve 1. tur 3. sırada USC QB Sam Darnold’u seçtiler. Darnold ile birlikte şu anda Jets’in elinde beş oyun kurucu olmuştu: QB Teddy Bridgewater, QB Josh McCown, QB Bryce Petty ve QB Christian Hackenberg’e, QB Sam Darnold da eklendi. Ayağını kaybetme tehlikesiyle, 2 yıla yakın zamandır sahalardan uzak kalan Bridgewater’ın sakatlığı eğer bu sezon da oynamasına engel olmayacaksa, Petty ve Hackenberg’den en az birinin sezon başı kampına götürülmeyeceğini düşünüyordum. Drafttan çok kısa süre sonra haklı olduğumu anladım ve Bryce Petty serbest bırakıldı; akabinde de Miami Dolphins ile imzaladılar. Darnold büyük olasılıkla seçilen oyun kurucular içerisinde, bu sezonu baştan sona yedek götürmeyecek, -Will Allen ile birlikte- as olarak oynama şansına sahip olacak iki çaylak oyun kurucudan biri olacaktır.
Draftın ikinci gününde ikinci tur seçimlerini bahsi geçen takasla Colts’a teslim eden Jets tek tercihini 3. turda yapabildi. 3. tur 8. sırada seçilen, aslen Kanadalı ve Ontario’daki Simon Fraser Üniversitesinden transfer olarak ABD’ye gelen Fort Hays State DT Nathan Shepherd 2017’de 38 tackle/4 sack ile oynadı. 196cm/136kg’lik devasa boyutlarıyla Jets’in savunma dizilişine çok uygun bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Draftın son gününde New York Jets’in 4. tur 7. sırada seçtiği oyuncu, 193cm/114kg’lik güçlü ve büyük fiziğiyle, hem blok hem de pas yakalama konusunda yetenekli olan Miami TE Chris Herndon oldu. 5 ve 7. turlardaki seçim haklarını Minnesota’nın 6. tur draft hakları ile değiş tokuş eden Jets’in kalan üç hakkı da 6. turdaydı. 6. turun başında arka arkaya seçtikleri oyuncular, oyunlarında düzeltilebilecek bazı kusurlar olduğu bilinen 55 tackle/6 top çalma ile oynayan Tulane CB Parry Nickerson ve 45 tackle/4 sack ile oynayan Connecticut DT Folorunso Fatukasi oldular. 6. tur sonunda seçtikleri alt liglerin yıldızlarından olan ve 2017’de muazzam bir performansla 1863 yard/20 touchdown ile oynayan Virginia State RB Trenton Cannon ile de draftı tamamladılar.
Draft edilmemiş oyuncular konusunda da New York Jets oldukça başarılıydı. Özellikle çok yönlü oyuncularla ve draftta seçilmeyerek hırslandırılan büyük kolej oyuncuları ile imzalamaya özen gösterdiler. Bunlardan ilki olarak Florida State RB Ryan Green’i sayabiliriz. Daha sonra büyük olasılıkla tam bek olarak deneyecekleri 185cm/109kg’lik dev koşucu California RB Vic Enwere ve köşe yakalayıcı/tam bek melezi olan Oklahoma FB Dimitri Flowers ile imzaladılar. Hücum hattı için Kanadalı UBC OT Dakoda Shepley, Auburn OG Darius James ve Auburn C Austin Golson ile imzalayarak savunmaya yüzlerini çevirdiler. Savunma için 48 tackle/6,5 sack/2 top çalma ile oynayan Washington State LB Frankie Luvu, 41 tackle/1 sack ile oynayan Texas Tech DT Mych Thomas, 50 tackle/2,5 sack ile oynayan Auburn LB Tre’ Williams ve 23 tackle ile oynayan Vanderbilt DT Nifae Lealao ile imzaladılar. Alt liglerden ise 96 tackle/4,5 sack ile oynayan Stony Brook S Tyrice Beverette, 56 tackle/7,5 sack ile oynayan Missouri Western DE Darrian Bass, 24 tackle/2 sack ile oynayan Columbia DT Lord Hyeamang ve 13 tackle/2 top çalma ile oynayan Jacksonville State CB Reggie Hall ile anlaştılar. Draftın ilk turunda Darnold’ı almak gelecekleri için çok önemliydi ve üç sıra çıkmalarına mutlaka değdi. Smokescreen’ler ile kampanyalarını devam ettirdiler ve Darnold’ı kadrolarına eklediler. Ancak yine de bu takas için ikinci turdaki iki haklarından oldular ve draftın geri kalanından çok yüksek bir değer üretemeyerek bariz açıkları için rol oyuncuları draft ettiler. Drafttan sonra da tutarlı ama gösterişsiz olan bu stratejilerini sürdürdüler.

New York Jets için bu draftta verdiğim not : 85/100, yani

*** BUFFALO BILLS:
1. TUR, 07. SIRA, 007. QB, JOSH ALLEN, WYOMING
1. TUR, 16. SIRA, 016. LB, TREMAINE EDMUNDS, VIRGINIA TECH
3. TUR, 32. SIRA, 096. DT, HARRISON PHILLIPS, STANFORD
4. TUR, 21. SIRA, 121. CB, TARON JOHNSON, WEBER STATE
5. TUR, 17. SIRA, 154. CB, SIRAN NEAL, JACKSONVILLE STATE
5. TUR, 29. SIRA, 166. OG, WYATT TELLER, VIRGINIA TECH
6. TUR, 13. SIRA, 187. WR, RAY-RAY MCCLOUD, CLEMSON
7. TUR, 37. SIRA, 255. WR, AUSTIN PROEHL, NORTH CAROLINA

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, KEITH FORD, TEXAS A&M; WR, ROBERT FOSTER, ALABAMA; WR, CAM PHILLIPS, VIRGINIA TECH; OT, IKE BOETTGER, IOWA; OT, GERHARD DE BEER, ARIZONA; OT, MO PORTER, BAYLOR; OG, WILSON BELL, AUBURN; DE, MAT BOESEN, TCU; DE, MIKE LOVE, SOUTH FLORIDA; LB, COREY THOMPSON, LSU; CB, RYAN CARTER, CLEMSON; CB, LEVI WALLACE, ALABAMA; K, TYLER DAVIS, PENN STATE

Buffalo Bills’in iki adet ilk tur seçim hakkı vardı ve herkesin görüşü 12 ve 22. sıradaki bu iki hakkı birleştirip üstüne gelecek yıl ve bu yıl draftından bazı hak ya da haklar ekleyerek ilk beş sıra hakkından biri için takas yapacakları yönündeydi. Büyük olasılıkla da gerçekten böyle yapacaklardı. Ancak Cleveland Browns ilk sırada Baker Mayfield’ı, dördüncü sırada da Denzel Ward’ı seçince birden frene bastılar. Sadece New York Jets 3. sırada Sam Darnold’ı seçip, New York Giants, Denver Broncos ve Indianapolis Colts 2, 5 ve 6. sırada oyun kurucu seçmeyince Arizona Cardinals, New Orleans Saints, New England Patriots ve sonradan öğrendiğimiz kadarıyla Baltimore Ravens’ın önünde kalmak için, sadece bir adet 1. tur ve 2 adet 2. tur hakkı karşılığında Tampa Bay’in 7. sıradaki hakkını aldılar. Herkes Josh Allen mı, Josh Rosen mı sorusunu soruyordu. Bills 1. tur 7. sırada Wyoming QB Josh Allen’ı alarak ilk turdaki üçüncü oyun kurucuyu seçen takım oldu.
Artık alışkanlık olduğu üzere, drafttan sadece saatler önce patlayan bir sosyal medya skandalı daha yaşandı. Draftın istim üstündeki isimlerinden Josh Allen’ın lise öğrencisi olduğu dönemde beyaz olmayan etnisiteler hakkında attığı “If it ain’t white, it ain’t right!” (“Beyaz değilse, haklı da değildir!”) tweet’i ile ortalık yandı tutuştu. Sonradan “gençtim, yanlış iş ettim” diye kendini güya ferahlatsa da, bugüne kadar siyahlar hakkında bu denli ırkçı ya da faşist mesaj atan oyuncuların NFL takımlarındaki gelecekleri gayet sönüyor. Colin Kaepernick gibi ırkçılık karşıtı aktivist bir oyuncuya sırf marş sırasında diz çöktüğü için ambargo koyan takım sahiplerinin güle oynaya Josh Allen’ı seçmesi nasıl iki yüzlülüğün daniskası ise, NFL’de çoğunluğu oluşturan beyaz olmayan oyuncular, söz konusu ırkçı şahsı gözle görülemeyen birtakım yöntemlerle dışarıda bırakarak performansını dibe vurduruyorlar. WR Riley Cooper ve bu kış emekli olan OG Richie Incognito bunun en açık örnekleri. 2017’de performansı düşse de, sahip olduğu kalite ile iyi bir NFL oyun kurucusu olabilecek Josh Allen artık hep bu olayla hatırlanacak ve bu sözlerinin bedelini de muhtemelen çok sığ bir NFL kariyeriyle ödeyecek.
16. sıra gelip de hala tahtada olduğunu gördükleri ve bana göre -anlaşılan onlara da göre- o anda tahtadaki en iyi oyuncu olan, ve hatta en az 4-5 seçim önce alınması gereken Tremaine Edmunds’ı alabilmek için Baltimore ile takasa girdiler. Baltimore Ravens’ın 1. tur 16. sıra ve 5. tur 17. sıra seçim hakkı için, 22. sıra hakkı ile beraber, 3. tur haklarından ilkini Baltimore’a verdiler. Bu sayede 1. tur 16. sırada Virginia Tech LB Tremaine Edmunds’ı seçtiler. 109 tackle/5,5 sack ile oynayan Tremaine, Edmunds kardeşlerin en küçüğü. En büyük kardeş New Orleans RB Trey Edmunds geçen yıl draft edilmezken, bir büyüğü son savunma S Terrell Edmunds da bu draftta Tremaine’den 12 sıra sonra, 28. sırada Pittsburgh Steelers tarafından seçildi.
Draftın ikinci gününde, 2. tur haklarını ilk takasta elinden çıkaran, 3. tur ilk sıra hakkını da ilk turda yaptıkları ikinci takasta elinden çıkaran Bills, sadece 3. turda 2017 yılını 102 tackle/7 sack ile muazzam şekilde tamamlayan 193cm/133kg’lik Stanford DT Harrison Phillips’i seçerek ikinci günü bitirdiler. Phillips, scoutların onun için uygun gördüğü bir sıradan seçildi. Burada kişisel görüşümden paylaşacağım kısa bir not var: Maç görüntülerini izlediğim Harrison Phillips, Edmunds ile beraber Bills savunmasının geleceği için çok önemli bir takım lideri olacaktır.
Üçüncü güne gelindiğinde de Bills’in yaptığı tuhaf seçimler devam etti. NCAA’in ikinci liginde oynayan ve sıradan hatta sıradan altı istatistiklere sahip Weber State CB Taron Johnson’ı 4. turda ve Jacksonville State CB Siran Neal’i 5. tur ilk haklarında çok yüksek sayılabilecek yerlerden seçtiler. 5. tur ikinci haklarında ise koşu oyununda harika, ama pas oyununda oldukça kusurlu Virginia Tech OG Wyatt Teller’i seçtiler. 6. turda dönüşçü özelliği ile daha çok ön plana çıkan ve tepeye güreşen Clemson’da ön plana çıkamamış Clemson WR Ray-Ray McCloud’ı seçtiler. 7. ve son turda, son seçimlerinde ise son yılında sakatlıklarla boğuşan ve istikrar sorunu olan North Carolina WR Austin Proehl’ü “pick-and-hope” (seç ve umut et) mantığıyla seçtiler.
Draft edilmemiş oyuncular arasında, drafttaki riskli seçimlerin üzerini bir miktar örtmeyi ve Alabama, Auburn, LSU, Baylor, TCU, Clemson, Penn State, Iowa ve Arizona gibi büyük okulların, draftın dışında kalmış oyuncularını takımlarına katmayı başardılar. 2017 yılında 683 yard/12 touchdown ile kolejde çok etkili bir sezon geçiren 180cm/97kg’lik Texas A&M RB Keith Ford ile imzaladılar. Yine 2017 yılında 964 yard/7 touchdown ile oynayan Virginia Tech WR Cam Phillips ve okulda baş antrenör HC Nick Saban’ın gözüne girmeyi başaramayan ve çok az süre alan Alabama WR Robert Foster hücum gücüne eklenen isimler oldu. Auburn OG Wilson Bell, Baylor OT Mo Porter, Iowa OT Ike Boettger ve Güney Afrikalı oyuncu Arizona OT Gerhard de Beer ile hücum hatlarını güçlendirdiler. Draft ve sonrasındaki en büyük vurgunlarını ise 64 tackle/11,5 sack ile 2017 yılını domine eden, ancak 193cm/109kg’lik NFL için biraz ince fiziği nedeniyle radar altında kalan ve draftta seçilmeyen TCU DE Mat Boesen ile yaptılar. 28 tackle/5,5 sack ile oynayan South Florida DE Mike Love ve 43 tackle/6 sack ile oynayan LSU Corey Thompson nispeten ince fizikleri nedeniyle radar altı kalan diğer kıymetli oyuncular oldu. 33 tackle/3 top çalma/1 def. TD ile oynayan Clemson CB Ryan Carter ve 48 tackle/2 sack/3 top çalma/1 def. TD gibi harikulade istatistikler yakalayan Alabama CB Levi Wallace ile imzaladılar. Son olarak rekortmen serbest vuruşçu Penn State K Tyler Davis ile imzaladılar. Buffalo Bills’in başarılı takaslarına rağmen, daha geç seçebilecekleri oyuncuları çok erken alarak yaptıkları acelecilik ve Josh Allen gibi artık ırkçı etiketiyle dolaşacak bir oyuncuyu seçmeleri draftlarını çok olumsuz etkiledi. Neyse ki, drafttan sonra serbest transferde birkaç ümit veren oyuncu ile imzalayarak puanlarını biraz yükseltmeyi başardılar.

Buffalo Bills için bu draftta verdiğim not : 80/100, yani

*** MIAMI DOLPHINS:
1. TUR, 11. SIRA, 011. S, MINKAH FITZPATRICK, ALABAMA
2. TUR, 10. SIRA, 042. TE, MIKE GESICKI, PENN STATE
3. TUR, 09. SIRA, 073. LB, JEROME BAKER, OHIO STATE
4. TUR, 23. SIRA, 123. TE, DURHAM SMYTHE, NOTRE DAME
4. TUR, 31. SIRA, 131. RB, KALEN BALLAGE, ARIZONA STATE
6. TUR, 35. SIRA, 209. CB, CORNELL ARMSTRONG, SOUTHERN MISS
7. TUR, 09. SIRA, 227. LB, QUENTIN POLING, OHIO
7. TUR, 11. SIRA, 229. K, JASON SANDERS, NEW MEXICO

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, BUDDY HOWELL, FLORIDA ATLANTIC; OT, DAVID STEINMETZ, PURDUE; OG, CONNOR HILLAND, WILLIAM AND MARY; DE, CLAUDY MATHIEU, NOTRE DAME (OH); DE, QUINCY REDMON, FAIRMONT STATE; DT, ANTHONY MOTEN, MIAMI; DT, JAMIYUS PITTMAN, CENTRAL FLORIDA; LB, MIKE MCCRAY, MICHIGAN; CB, JALEN DAVIS, UTAH STATE; K, GREG JOSEPH, FLORIDA ATLANTIC; LS, LUCAS GRAVELLE, TCU

Miami Dolphins yönetimi parmaklarını çaprazlayıp yukarı kaldırmış, 10. sıra için takas olmamasını diliyor; QB Ryan Tannehill ile gelecek yıl sözleşme yenilenmezse, yerine QB Josh Rosen’ı almak istiyorlardı. Arizona Cardinals bu noktada devreye girip takası yaptı ve Rosen’ı seçti. Bu da Dolphins yönetimine yola devam etme ve tahtadaki en iyi oyuncuyu seçmek için bir sinyaldi. Peki tahtadaki en iyi oyuncu kimdi? DT Vita Vea? DT Da’Ron Payne? LB Tremaine Edmunds? DE Marcus Davenport? S Derwin James? Yoksa… Miami Dolphins için en baştan beri tahtadaki en iyi oyuncu bunların hiçbiri değildi. Bence bu draftın pozisyonunda en iyi oyuncusu, pozisyon ayırt etmeksizin ise en iyi beş oyuncusundan biri olan S Minkah Fitzpatrick gibi dev bir son savunmayı, New England Patriots TE Rob Gronkowski gibi dev bir oyuncu ile yılda iki kez oynarken seçmek çok sağlam bir karardı. Öyle oldu ve Dolphins 1. tur 11. sırada Alabama S Minkah Fitzpatrick’i seçtiler.
Draftın ikinci gününde, üç sezon önce TE Charles Clay ezeli rakip Buffalo Bills için takımdan ayrıldığından beri ihtiyacını duydukları köşe yakalayıcı pozisyonu için Penn State TE Mike Gesicki ile imzaladılar. Gesicki, son iki sezonda 1242 yard/14 touchdown ile oynadı. 3. turda ise 72 tackle/3,5 sack ile oynayan Ohio State LB Jerome Baker’ı kadrolarına kattılar.
Draftın 3. gününde, 2. turda seçtikleri Gesicki’den sonra, 4. tur ilk haklarında seçtiklerii ancak 5 hatta 6. turda seçilse şaşırmayacağım Notre Dame TE Durham Smythe iyi bir rol oyuncusu, ancak ekstra etki yapma, as kadroda oyun değiştirici olabilme kalitesine sahip değil. 4. tur ikinci sırada seçtikleri Arizona State RB Kalen Ballage NFL süper yıldızı Arizona Cardinals RB David Johnson’ı oldukça andırıyor. 188cm/103kg’lik kalın fiziğine rağmen, hem esnek bir koşabilme, hem de kıvrak bir yakalayabilme yeteneğine sahip olan Ballage, 2017 yılında 1005 yard/15 touchdown ile oynadı. 6. turda seçtikleri 47 tackle/1 top çalma ile 2017’yi kapayan Southern Miss CB Cornell Armstrong ile 7. tur ilk haklarında seçtikleri 2017’de 109 tackle/4 sack ile oynayan Ohio LB Quentin Poling istikrar anlamında güçlü savunma oyuncuları. Drafttaki son haklarında da 2017 içinde 15 vuruşundan sadece 10 tanesini sayıya çeviren New Mexico K Jason Sanders’ı seçme hatasını yaptılar.
Draft edilmeyen oyuncularda ise, hücum gücü olarak sadece 2017’de 875 yard/13 touchdown ile oynayan Florida Atlantic RB Buddy Howell ile imzaladılar. Hücum hattında ise Purdue OT David Steinmetz ve William and Mary OG Connor Hilland ile anlaştlar. 58 tackle/8,5 sack ile oynayan Notre Dame (OH) DE Claudy Mathieu, 83 tackle/5 sack ile oynayan Michigan LB Mike McCray, 33 tackle/4 sack/5 top çalma/3 touchdown ile çok yönlü bir yetenek seti sunan Utah State CB Jalen Davis, 47 tackle/4,5 sack/1 touchdown ile oynayan Central Florida DT Jamiyus Pittman, sakatlıklar nedeniyle 2017 sezonunun yarısında 33 tackle/2 sack/1 top çalma ile oynayan, ancak 2016 yılının tamamında 52 tackle/12 sack/3 top çalma ile oynamış olan Fairmont State DE Quincy Redmon ve en az dikkat çekici olarak 15 tackle ile beklentilerin çok çok altında oynayan Miami DT Anthony Moten ile anlaştılar. %72 ile düşük bir isabet oranına sahip Florida Atlantic K Greg Joseph ve uzun başlatıcı TCU LS Lucas Gravelle ile imzalayarak kadro yapılanmasını ilk antrenman dönemi öncesi şekillendirmeye başladılar.

Miami Dolphins için bu draftta verdiğim not : 75/100, yani

*** NEW ENGLAND PATRIOTS:
1. TUR, 23. SIRA, 023. OT, ISAIAH WYNN, GEORGIA
1. TUR, 31. SIRA, 031. RB, SONY MICHEL, GEORGIA
2. TUR, 24. SIRA, 056. CB, DUKE DAWSON, FLORIDA
5. TUR, 06. SIRA, 143. LB, JA’WHAUN BENTLEY, PURDUE
6. TUR, 04. SIRA, 178. LB, CHRISTIAN SAM, ARIZONA STATE
6. TUR, 36. SIRA, 210. WR, BRAXTON BERRIOS, MIAMI (FL)
7. TUR, 01. SIRA, 219. QB, DANNY ETLING, LSU
7. TUR, 25. SIRA, 243. CB, KEION CROSSEN, WESTERN CAROLINA
7. TUR, 32. SIRA, 250. TE, RYAN IZZO, FLORIDA STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, RALPH WEBB, VANDERBILT; FB, SHANE WIMANN, NORTHERN ILLINOIS; WR, CHRIS LACY, OKLAHOMA STATE; DE, TRENT HARRIS, MIAMI; DT, JOHN ATKINS, GEORGIA; DT, FRANK HERRON, LSU; CB, J.C. JACKSON, MARYLAND; CB, A.J. MOORE, OLE MISS; P, RYAN ANDERSON, RUTGERS; P, COREY BOJORQUEZ, NEW MEXICO

Yıllardır ilk tur hakkını da takas edip duran New England Patriots’ın ilk kez iki birinci tur hakkını da hiçbir takasa sokmadan kullanmasını şaşırarak izledim. İlk olarak serbest kalan ve son 7 sezondur efsane QB Tom Brady’nin kör noktasını koruyan Nate Solder’ın yerine ya da onun yerine gelecek kişinin yedeği olarak Georgia OT Isaiah Wynn’i kadrolarına eklediler. Wynn, 191cm/142kg’lik fiziği ile kısa kalan, köşeden ziyade iç tarafa, yani gard pozisyonuna kaydırılabilir. İlk turda bununla kalmadılar ve 1. tur 31. sırada 2017 yılında süresini Nick Chubb ile paylaşmasına rağmen 1323 yard/17 touchdown ile oynayan Georgia RB Sony Michel’i seçerek ilk iki seçimi Georgia Üniversitesine ayırdılar.
Draftın ikinci günündeki tek haklarını, 2. turda 11 karşılaşmada 34 tackle/4 top çalma/1 touchdown ile oynayan Florida CB Duke Dawson’ı seçtiler. Dawson kısa, kalın ve sert oynayan bir köşe bek. Aynı zamanda genel menajer postunu da yıllardır elinde tutan New England Patriots HC Bill Belichick’in sevdiği türde bir oyuncu.
Draftın son gününde, 2. günde 3. turda kalmadığı gibi 4. turda da seçim hakkı yoktu. Ancak bu seçim haklarını gelecek yılki draft için hak stoklamak için takas ettiler. Merkez savunmanın göbeği için genelde kalın oyuncuları seven Belichick önderliğindeki New England Patriots, 97 tackle/1 sack/1 top çalma/1 def. TD ile oynayan Purdue LB Ja’Whaun Bentley’i seçti. Hemen ardından bu kez ince fizikli bir merkez savunma oyuncusuna yönelerek 127 tackle/3 sack/2 top çalma ile oynayan Arizona State LB Christian Sam’i seçtiler. 886 yard/9 touchdown ile oynayan, aynı zamanda sağlam bir dönüşçü olan 175cm/85kg’lik ufak tefek Miami WR Braxton Berrios’u 6. turda seçtiler. 7. turda 2591 yard/18 touchdown ve sadece 2 top kaybı ile oynayan LSU QB Danny Etling’de yine çok iyi bir değer buldular. Koşu ağırlıklı konferanslardan seçilen oyun kurucuları (Brady, Bledsoe, Garoppolo, Hoyer, Brissett vs.) iyi birer Pro-Stil (Pro-Style) oyun kurucuya çevirebilmekte hünerli Belichick, son anda Indianapolis’in teklifini son anda geri iade eden hücum koordinatörü/oyun kurucular antrenörü olan Josh McDaniels’ın deneyimini de Etling’in Brady sonrası dönem için hazırlanmasına transfer edebilir. Brady aklındaki gibi 45-50’lerine kadar devam ederse, Garoppolo ve Brissett’de olduğu üzere çok iyi değerler ile takas etmek her zaman ellerinde olabilecek. 7. turdaki ikinci seçimiyle 67 tackle/1 sack/1 top çalma ile oynayan 175cm/81kg’lik ince fizikli Western Carolina CB Keion Crossen ile drafta devam ettiler. Drafttaki son haklarıyla 306 yard/3 touchdown ile oynayan Florida State TE Ryan Izzo’yu seçerek draftı tamamladılar.
Draft sonrası dönemde New England Patriots ilk kez bu kadar az oyuncuyu kadrosuna eklediler. 1019 yard/11 touchdown ile oynayan Vanderbilt RB Ralph Webb, 283 yard/8 touchdown ile oynayan Northern Illinois FB Shane Wimann ve az süre almasına rağmen 312 yard ile 2017’yi tamamlayan Oklahoma State WR Chris Lacy ile imzaladılar. Hücum hattına takviye yapmayan Patriots savunmada da sadece 5 ismi kadrosuna kattı. 37 tackle/8,5 sack ile oynayan Miami DE Trent Harris, 38 tackle ile oynayan Georgia DT John Atkins, 21 tackle ile oynayan LSU DT Frank Herron, 40 tackle/3 top çalma ile oynayan ve bir ara draftın ilk turları için adı geçen uzun Maryland CB J.C. Jackson ve 48 tackle/1 sack ile oynayan Ole Miss CB A.J. Moore ile imzaladılar. Çok memnun olmadıkları degajcı P Ryan Allen yeri için potansiyel aday olarak Rutgers P Ryan Anderson ve New Mexico P Corey Bojorquez’i yarıştırmak üzere kadroya kattılar. New England Patriots seçebildiği her pozisyon için draftta oldukça kaliteli isimleri kadrolarına kattılar ve yine istediği kaliteyi kadrosuna enjekte etmeyi başardılar.

New England Patriots için bu draftta verdiğim not : 85/100, yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular