https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 KIŞ OLİMPİYATLARI

Okunması Gerekenler

2018 Kış Olimpiyatları 9-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Pyeongchang, Güney Kore’de oynanacak.

Japonya’daki 1972/Sapporo ve 1998/Nagano Kış Olimpiyatları’nın ardından Uzak Doğu’da düzenlenecek 3.Kış Olimpiyatlarında sporcular, 7 ana dalda ve toplamda 15 ayrı disiplinde yarışacaklar.

Yaklaşık 100 ülkeden 5 bine yakın sporcu, idareci ve teknik ekibin katılması beklenen oyunlarda Türkiye, 5 erkek 3 kadın olmak üzere 8 sporcuyla katılacak. Oyunlarda 4 branşta yarışacak Türk Milli Takımı, aynı zamanda bir ilke de imza atarak, tarihinde ilk kez kayakla atlama dalında sporcu gönderiyor.

Alp disiplini / Serdar Deniz ve Özlem Çarıkçıoğlu

Kayaklı koşu / Hamza Dursun, Ömer Ayçiçek ve Ayşenur Duman

Kayakla atlama / Fatih Arda İpcioğlu

Artistik buz pateni buz dansı / Alper Uçar ve Alisa Agafonova

*** 2018 Pyeongchang’a sayılı günler kalmışken dev organizasyona ilişkin en önemli detaylardan biri; aldığı 13 madalyayla Biatlon tarihinin en başarılı ismi olan Norveçli efsane Ole Einar Bjoerndalen’in “bu sezonki dereceleri sebebiyle” yokluğu.

***  Rusya ve Doping! 

İsviçre’nin Lozan kentindeki IOC İcra Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’ndan men edildiği duyurulmuş, açıklamada “doping testleri temiz çıkan Rus atletlerin ise 2018 Kış Olimpiyatları’na bağımsız olarak katılmasına izin verildiği” belirtilmişti.

Rus atletler, 2018 Kış Olimpiyatları’nda “Rusya’dan katılan olimpik atlet” adıyla mücadele edecekler.

……………………………………………………………………………

Erkekler Slalomda Avusturyalı Marcel Hirscher

Kadınlar Slalomda Amerikalı Mikaela Shiffrin

Erkekler Luch’de Alman Felix Loch

Kadınlar Luch’te Alman Natalie Geisenberger

Erkekler Serbest Kayakta Kanadalı Mikael Kingsbury

Skeleton Erkeklerde Koreli Sungbin Yun

Skeleton Kadınlarda Alman Jacquelline Loelling kendi disiplinlerinde ilk akla gelen favori isimler.

Erkekler Biatlon çok çekişmeli geçmesi beklenen bir diğer yarış. Bakalım 10 km Sprint’te Fransız Martin Fourcade- Norveçli Johannes Boe ikilisinden hangisi zafere ulaşacak ?

Ve Artistik Patinaj Kadınlarda iki favori. Bir köşede Rus efsane Evgenia Medvedeva, diğer köşede geleceğin efsanesi olacağı bugünden belli 2002 doğumlu, son Avrupa Şampiyonu, bir diğer Rus Aline Zagitova ikilisi arasındaki mücadele..

Artistik Patinaj Erkeklerde Avrupa’yı domine etmeyi başaran İspanyol Javier Fernandez, bu kez karşısında 2 Japon (Shoma Uno-Yuzuru Hanyu) ve 1 Amerikalı (Nathan Chen) çok sert rakipler bulacak ki, birini arkasına alıp madalya kapsa bile 3’ünü birden geçip altını alması peri masalı olacaktır.

*** CURLING

Kadınlarda Kanada’nın kazanacağına kesin gözüyle bakılırken,

Erkeklerde ise Kanada mı İsveç mi mutlu sona ulaşacak merakla bekleniyor.

*** BUZ HOKEYİ

Erkeklerde ülke adıyla yarışamayacak olsa da Rus sporculardan oluşacak takım favori, Kanada-İsveç ikilisi de en ciddi rakipleri.

Kadınlarda ise bizleri çok büyük bir sürpriz olmazsa, son 2 Olimpiyatta olduğu gibi yeni bir Amerika-Kanada finali bekliyor..

ABCSPOR

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular