https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 FORMULA 1 BAŞLIYOR..!

Okunması Gerekenler

Son yarışlardan bugüne tam 4 ay geçti ve Formula sevenler motor sesini fazlasıyla özlemiş durumda..

2018 Formula 1, 25 Martta Melbourn’de start alıyor.. 21 farklı parkurda sahne alacak yarışlar, 25 Kasım’da AbuDabi’de son bulacak.

Yeni araçlar Şubat ayında tanıtıldı ve herkesin merakla beklediği; 4 senedir süren Mercedes dominasyonunun devam edip edemeyeceği..

Geçen yılki gibi yine 10 takım, 20 pilotla mücadele edecek ve 2018 yılında Mercedes, Ferrari, Red Bull, Force India, Haas ve McLaren aynı sürücü kadrosuyla devam ederken, yeni sezonda yildiz pilotlardan Felipe Massa’yı gridde görmeyeceğiz, Brezilyalı pilotun Williams’taki yerini yeni sezonda Sergey Sirotkin alacak.

İki pilotunu birden değiştiren tek takım ise Toro Rosso; Daniil Kvyat’ın yerini Brendon Hartley, Carlos Sainz’ın yerini de Pierre Gasly alacak.

Takvimdeki değişikliklere kısaca bir göz atarsak, Fransa’nın 2008 yılından sonra ilk kez Formula 1’e ev sahipliği yapacağını ve Malezya Sepang pistinin bu sezon aramızda olmayacağı en önemli detaylar gibi..

Ayrıca Almanya da bir yıllık aradan sonra Hockenheim ile F1’e geri dönüyor.

Bu arada F1 tarihinde “ilk kez” üç yarış arka arkaya yapılacak. Bu üç yarış 24 Haziran’daki Fransa, 1 Temmuz Avusturya ve 8 Temmuz’daki Britanya GP’leri..

Merakla beklenen araç hızları ve geçişler, sesler ve yakıt tüketimi, yeni lastikler, yeni renkler, yeni kurallar, yeni sponsorlarlar ve uzun zamandır yarışların olmazsa olmaz bir parçası durumundaki Grid Kızlarının bu sezon aramızda olamayacak olması..

Son olarak da; Markalarda favori yine Mercedes ve en yakın takipleri Red Bull-Ferrari ikilisi..

Sauber ve Haas da kazanmaları 1’e 3-4000’lere varan oranlarla en zayıf halkalar.

Pilotlarda ise favori tabii ki Mercedes’den Lewis Hamilton ve “kağıt üstündeki” en yakın rakibi de Ferrari pilotu Sebastian Vettel.

ABCSPOR

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular