https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2017, ÜLKEMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ SPOR OLAYLARI

Okunması Gerekenler

*** Fenerbahçe Euroleague Şampiyonu

Önceki 2 sezonda Final Four oynamasına rağmen mutlu sonu göremeyen sarı lacivertliler, 3.denemeleri olan Sinan Erdem’deki Final Four’da “21 Mayıs” şeytanın bacağını kırdılar.

Obradovic’e kariyerinde 9.Euroleague Şampiyonluğunu getiren Olympiakos finali, ülkemize de Erkek Basketbolunda bir ilki yaşattı.

………………………………………………….

Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu…

Londra’da 16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, 10 Ağustos tarihinde erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu.

20.09’luk derecesiyle Türkiye’ye erkekler 200 metrede ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti.

Güney Afrikalı Wayde Van Niekerk 20.11 ile gümüş, Trinidad Tobagolu Jereem Richards ise 20.11 ile bronz madalya kazandı.

…………………………………………………..

*** Ampute Milli Takımı Ülkeyi Sevince Boğdu

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nı finalde İngiltere’yi 2-1 mağlup eden ay-yıldızlılar ülkeyi sevince boğdu. Son dakikada gelen gol sonrası yaşanan sevinç, hepimizi gözyaşlarına boğdu.

Ay-yıldızlı ekibin gollerini 25’inci dakikada Ömer Güleryüz ve 50+3’üncü dakikada Osman Çakmak kaydederken, İngiltere’nin golünü 50’nci dakikada Westbrook attı.

Vodafone Park’ta 9 Ekim’de destan yazan Milliler, adeta kutuplaşan ülkemizi 2017 senesinde birbirine bu kadar bağlayan “açık ara” en net spor olayı oldu.

…………………………………………………..

*** Cep Herkülünü Kaybettik

Ülke tarihinin en büyük sporcularından Naim Süleymanoğlu “50 yaşındayken” 18 Kasım tarihinde vefaat etti.

3 ayrı Olimpiyat altın madalyası (1988-92-96) sahibi CEP HERKÜLÜ, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 52, 56 ve 60 kilolarda şampiyonluklar yaşarken, kariyerinde 43 Dünya, toplamda da tam 63 rekor kırdı.

 

 

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular